Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Edebiyat
 

İyelik vakti

Kamçılanan isyanım, tanımsız ses yığınları. Sözlenmemiş harfler dilimde. En derinimde yankılanan ilkel sesim. Karanlığa yaktığım çığlık... Mevsimsiz adalarıma demirleyen her gemi figanıma cevap. Oysa cevap değildir aradığım; yüzümü arıyorum çığlık çığlığa; açtığım eşgalde kaybettiğim.

Kendime örtüğüm, yüzüme gurbet. Adalarımda geziyorum, ıssızlığımda. Ağlatmak için ağlayanlar, sevdalamak için sevdalananlar; gerçeklerinin acizliğinden yalanlar kuşananlar. Sinsi gülüşlerinde diş izleri; içimde ölgün bir çocuk bırakanlar. Şiir taklitçisi, küfürbaz dilleri. Kara bir kuşatmadır bunlar; maviliklerime izinsiz girdikleri. Korsan saldırılarda, öpülmemişliğim değil; gülümseyişimdir şehit olan. Fırtınalar diyarıyım; iç sularım çalkantılı. Figanıma demirleyen her geminin palamarını; keserim bu yüzden.

Fi tarihli bir önsözdü sana okuduğum. Dil değmemiş şiirlerimi kaleme sakladım, kendimi şiire. Kalemim fethedilmez kalem;surlarında dalgalanan bayrağım kelimelerim. Ödünç bir kehanettir önsözüme; yitmişliğim. Herşey değişecek birgün. Şimdi bekle; gözümün yırtık bulutlarını dikeceğim önce. Dokunulmamış yapraklarımda yüzüm, sarardıkça güzelleşirim. Ve bir iyelik vaktinde; palamarımı çözüp kıyılarına geleceğim...

 
Toplam blog
: 3
: 313
Kayıt tarihi
: 14.06.08
 
 

Edebiyat fakültesi , sanat tarihi bölümü mezunuyum. Branşımla ilgili iş bulamadığım için kendi işimi..