Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

İyi bayramlar Türkiye…6 Ayda 92 kadın öldürüldü…

Bu gün bayramın ikinci günü. Dün yapılan yoğun ziyaretlerin ardından sabah keyfini balkonda bir demli çayla yapmak ne kadar güzel. Tabii biraz vurdumduymaz, biraz “bana neci”, birazda duyarsız iseniz. Belki dün ziyaretlerine gidip ellerini öptüğünüz büyüklerinizin verdiği huzuru çocuklarınızla oynayarak taçlandırıyorsunuz. Beklide bir deniz kenarında bedenlerinize sürdüğünüz yağ ile nerenizi daha çok yakmak istediğinizi düşünüyorsunuz. Hepside çok güzel. İyi bayramlar Türkiye…

Karşı sokağın köşesinde beş/altı yaşlarında iki çocuk oynuyor. Geçen ay anneleri babaları tarafından bıçaklanıp öldürülen çocuklar…Onların yüzündeki ifadeyi görünce bayram bitiyor tabii düşünen beyinler için.

Ülkemiz giderek bir kadın öldürme ülkesi haline geliyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, yayınladığı raporda 2011’de 92 kadının öldürüldüğünü, 2012’de bu rakama 6 ayda ulaşıldığını bildirdi. Artışın oranını telaffuz etmeye bile gücümüz varmıyor. Sözde %99 Müslüman, hem de sorsan koyu Müslüman bir ülkeyiz. Bırakın Müslümanlığı, bütün dinlerin ortak emirlerinden biri “öldürmeyeceksin” dir. Biz ise bedensel olarak bizden güçsüz olan kadını zevkle öldürüyoruz.

Hükümetin kadın politikasının, kadınları korumadığı, aksine kadın katliamlarını teşvik ettiği vurgulanan raporda, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulmasının ardından aile içinde katledilme oranı yüzde 54’e çıktı. İntihar ettiği söylenen kadınların yüzde 50’si aslında intihar süsü verilerek katledildi” denildi.

Kriz ve işsizlik sebebiyle katledilen kadınların sayısının geçen yıla göre ikiye katlandığı belirtilen raporda, şu veriler yer aldı:

- 6 ayda kriz ve işsizlik nedeniyle katledilen kadın sayısı, 2011’e eşit.

- Ayrılma ve boşanma gerekçesiyle öldürülme oranı yüzde 28 iken, kıskançlık katliamlarının oranı ise yüzde 22.

- Koruma talep eden kadınların yüzde 75’ine kâğıt üzerinde tedbir çıkarıldı.

- Sığınma evine yerleştirilen kadınların yüzde 37,5’i öldürüldü.

İşte en mükemmel dinin inananı olan ülkemizdeki istatistikler bunlar. Bu alanda dünya şampiyonuyuz. Kimse bunların münferit olaylar olduğunu, toplumda bu tür sapıklıkların olabileceğini iddia etmesin. “Zulme sessiz kalanlar, zulme iştirak etmişlerdir” mealinde olan kuran ayeti bu tür kendini olaylardan sıyırma gayretlerinin önünde settir. Eğer yok arkadaş sen haksızsın, erkekler kadınları öldürüyor, birilerinin politik amaçları uğruna evlatlarımız teröre kurban ediliyor gibi söylemler benim bayram yapmamı engellemez, diyorsanız diyecek tek sözüm var.

İyi bayramlar Türkiye…

İzmir 2012-08-20

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..