Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İyi Bayramlar

İyi Bayramlar

SEVGİLİ OKURLARIM: Bayramlarımız, ulusal ya da dinsel yönden önem verdiğimiz, kutsal saydığımız ve ulusça hep bir arada kardeşçe kutladığımız günlerdir. Bu bağlamda Bayramlarımız, milli bayramlar ve dini olmak üzere ikiye ayrılırlar. Milli Bayramlarımız; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 15 Temmuz Milli Birlik Günü’dür. Dini bayramlarımız ise; Kurban Bayramı ve bugünlerde kutladığımız Ramazan Bayramı bir diğer deyişle ‘şeker bayramı’dır.

Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nda dinimizin bir gereği olarak kurbanlarımızı keser, kestiğimiz kurbanları eşimiz, dostumuzla, komşularımızla, akrabalarımıza pay ederiz. 

Bir kısa bilgi notu olarak ta, Kurban kesmek, farz kadar kesin olmasa da vacip olarak kabul edilir. Diğer bir dini bayramımız da, Ramazan Bayramı’dır. Ramazan bayramında insanlar dost, akraba, komşu ziyaretlerine gider. Tabi Ramazan bayramını belki de en çok çocuklar sever ve bekler. Büyüklerden şeker toplamak vazgeçilmezdir çocukların. Bu yazımın dilek kısmı ölümcül salgının bir an önce dünyayı ve ülkemizi terketmesi ile Ramazan bayramlarında yeniden çocukların kapı kapı dolaşarak, büyüklerinin bayramını kutlamaları ve şeker toplamaları olsun. Ayrıca bendenizin de çocukluğunda olduğu gibi bayramlık güzel kıyafetleri ile balonlarını uçurması, hediye oyuncakları ile eğlenceli vakitler geçirmeleri olsun. 

Yine ülkemizde bayramlar salgın hastalık sebebiyle eski coşkusunu kaybetmiş sayılsa da tamamıyla anlam ve önemini korur. O yüzden hepimiz için hem maddi hem manevi kayıpları çok büyük olsa da, yakın bir tarihte geçici salgın sonrası dönemde yorgunluklarımızı, üzüntülerimizi bir kenara bıraktığımız, ailemiz ve sevdiklerimiz ile beraber en güzel zamanları geçireceğimiz mutlu bayram günlerine kavuşacağımız inşallah. 

Ez cümle, her yaştan vatandaşımızın, çocuklarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan bayramı kutlu, mutlu, bereketli, sevinçli olsun, efenim. İyi bayramlar.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..