Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İyi bir kariyer için....

İyi bir kariyer için....
 

HEDEFLERINIZI IYI BELIRLEYIN


Bir çoğumuzun hayalinde yapmak istedikleri çok nettken bazılarımızda ne yapmak istediğimizi bilemeden önümüze ilk gelen iş fırsatını hiç düşünmeden kabul ederiz.

Aslında herkes kariyerinin başında kendilerini nelerin mutlu ettiğini, ne türlü işleri yapmanın onları tatmin edeceğini çok iyi analiz edip, hedeflerini belirlemelidir.

İşte önüme ne fırsat gelirse ben onu değerlendiririm derseniz bir müddet sonra yaptığınız iş size çok zor gelmeğe başlar, işe gitmek adeta bir zulüm halini alabilir. Ve tekrar başka bir kariyere yelken açmak istediğinizde de başlamak için geç kalmış olunabilir. Her ne kadar geç kalmak göreceli bir kavram olsa da.

Kariyerinizi belirlerken istediğiniz bu kariyerin size ne türlü gelişme fırsatları sağlayacağını çok iyi düşünüp ona göre bir strateji belirlemelisiniz.

Aslında üniversite sınavları da istenilen kariyerin seçilmesini engellediği gibi 17 yaşında doğru mesleği belirlemekte çok zor. Çünkü o yaşlarda sizin için cazip gelen konular ilerki yaşamınızda aynı cazibesini koruyamadığı gibi, sizin ilerde başka bir alana ilgi duymanız da söz konusu olabilir. Bu nedenle bazı gençler birden fazla üniversitede okuyor. Ve iş hayatına başlarkende daha fazla alternatif sahibi oluyorlar.

Kariyerinizin başında ilgi alanınızı belirledikten sonra meslek odaları ile iletişime geçerek kendinize bir mentor edinip hangi alanlarda kendinizi geliştirmeniz ve nasıl bir kariyer stratejisi oluşturmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Yada kariyer koçları ile çalışarak doğru şeçimi yapmak ve sonrasında da kariyerinizde nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda destek alabilirsiniz.

Doğru bir alanda başladığınızda hem daha mutlu olur, hem daha bir tutku ve motivasyon ile çalışır hemde başkaları ile daha uyumlu bir ekip çalışması içinde olursunuz.

Bu nedenle kendinizi çok iyi tanıyıp analiz etmeli ve kariyeriniz için doğru hedefler koymalısınız.

Herkese mutlu olacağı bir kariyer dileğiyle,

Aydan Kayserili;MBA,MSc,CPC

Kariyer & Liderlik & Yönetici Koçu, Danışman, Eğitmen

 

 
Toplam blog
: 9
: 2004
Kayıt tarihi
: 19.03.12
 
 

Aydan Kayserili 15 yıl Amerika’da yaşayıp çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü ve  Transform Intern..