Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '07

 
Kategori
Kitap
 

İyi bir kitap okuyucusu olmak

İyi bir kitap okuyucusu olmak
 

“İyi bir kitap gibisi yoktur” derler. Özellikle kitap okumanın bu kadar azaldığı günümüzde bence her yere yazılması gereken bir söz. Eğer iyi bir okuyucu olmak istiyorsanız aşağıdaki birkaç öneriye mutlaka göz atın

Herhalukarda kitap okumakta zorla olmayacak bir şeydir. Öncelikle bu işten zevk alacağınızı düşünerek başlamalısınız. Bu başlangıcın en iyi yolu keyif aldığınız kitaplarla başlamak, sizi yoracak kitapları sonraya bırakmaktır.

Zaman ayırın. Gün içinde düzenli bir şekilde 5-10 dakikalık okuma zamanı ayırın kendinize. Ayrıca okumayı alışkanlık halşne getirmenin bir yolu başka bir alışkanlık ile birleştirmektir. Örneğin kahvaltı yaparken okumak gibi.

Her zaman yanınızda kitap bulunmalı. Evdne çıkarken yada bir yere giderken mutlaka çantanıza yada elinize okuyabileceğiniz bir kitap alın. Belki sadece doktoru beklerken yada sinemada arada okuyabileceksiniz ama kar kardır.

Liste yapın. Okumak istediğiniz kitapların bir listesini yapın. Herhangi bir yerde iyi bir kitap size önerilirse yada okursanız bu listeye dahil edin.

Sessiz bir yer bulun. Evinizde rahat edebileceğiniz, sessiz ve huzurlu bir ortam yaratın. Hiç gürültü olmasın.

TV ve Interneti azaltın . Eğer TV ve Internet sebebiyle okuyamıyorsanız onları azaltmanız gerekir. Ekran karşısında oturmak yerine kitap okumaya kendinizi zorlayabilirsiniz.

Çocuğunuza kitap okuyun. Çocuklarınızın iyi bir okuyucu olmalarını istiyorsanız önce dinleterek başlayabilirsiniz.

Kayıt tutun. Okuduğunuz kitapların adı, yazarı vb. bir liste tutabilirsiniz. Hatta okuduğunuz her kitaba ilişkin görüşlerinizde yazarsanız çok iyi olur.

Sahaflara gidin. Eğer kitaplar pahalı diye okumuyorsanız sahaflardan ucuza bir çok kitap bulabilirsiniz.

Kütüphaneye gidin. Liseyada üniversiteden sonra hiç gitmediğiniz kütüphaneye tekrar igtmeye başlayın.

Keyif alacağınız kitapları okuyun.

Gün içinde okuduğunuz zamanı gününüzün en iyi zamanı yapmaya çalışın. Çayınızı, kahvenizi alın, rahat bir şekilde sessiz yerinizde okuymaya başlayın. Parkta yada sahilde okumakta bir alternatif olabilir.

Blog hazırlayın. Okuduğunuz kitaplarla ilgili blogunuzda yazılar yazın.

Hedef koyun. Haftada bir kitap, ayda en az 5 kitap yada günde 100 sayfa gibi kendinize hedefler koyabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..