Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
İstanbul
 

İyi doktor ilgisiyle belli eder

İyi doktor ilgisiyle belli eder
 

Yaş ilerledikçe sağlık sorunlarımızın arttığı bir gerçek. 70 ve 80lerinde bile dünyayı gezen Avrupalılara ve Amerikalılara özenmemek ne mümkün. İşte benim annem de 70 yaşını devirenlerden ve dolayısıyla sağlık sorunları eskiye göre daha fazla..

Ankara'dan İstanbul'a ilk taşındıklarında en çok dert ettiği şey Ankara'daki doktorlarının ilgisini burada bulamamak oldu. Ben yirmi yıldan fazla bir süredir İstanbul'da yaşadığım için İstanbul'daki genel duyarsızlığa zaten fazlasıyla alışığım ama sözkonusu annem olunca alışması biraz zaman alacak gibi.

Geçen sene bu zamanlar şiddetli bir göz tansiyon atağı ile glokom* ameliyatı olmak zorunda kaldı. Ameliyat çok da başarılı geçti ve rahatladı. Ancak doktorunun üstelemesiyle diğer gözünden de ameliyat olunca işler tersine döndü. Şimdi o gözü görmüyor ve kornea nakli ihtiyacı var. Neyse ki kalan gözü sağlam ve böyle bir işleme şimdilik ihtiyaç yok.

O günden sonra göz takibini emanet edebileceği, daha güvenebileceği bir doktor aradı ve galiba sonunda buldu. Kızıltoprak'taki Dr.Selma Hanım'dan bahsediyorum. Gerçekten de annemle yakından ilgilenerek herşeyden önce ona moral verdi. Konusunda iyi bir doktor olduğunu da anneme önerdiği tedavi ve aldığımız sonuçlarla anlamış olduk. İmkanı olanlar için gözünü sakınmadan emanet edebilecekleri bir doktor..

Bir doktorun herşeyden önce hastasına yakın ilgi göstermesi ve gerektiğinde bir psikolog gibi davranması, özellikle ileri yaştaki insanlar için çok önemli. Böyle doktorları buldukça buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Gözünüze gözünüz gibi bakın, kaybedince iş işten geçmiş oluyor.

*Glokom: Yüksek göz tansiyonuna bağlı olarak gözdeki görme sinirlerinin harap olması. Zamanında tedavi edilmezse sinsi bir şekilde körlüğe kadar gidebilecek hastalık. 40 yaşından sonra herkeste görülebilme ihtimali var.

Bir de kuzenimin eşiyle yaşadığı cinsel sorunlara, benzer bir yakınlıkla son veren bir doktordan bahsetmek istiyorum. Burada da konu *vajinismus. Beyinde bitirilmesi gereken bir rahatsızlık olduğu için hastanın güveninin kazanılması gerekiyor. Dr.Doğan Bey de bunu iyi başaran birisi ki kuzenim artık pek mutlu. Tabi bu konuda hastadan hastaya değişen farklılıklar olabilir. Kuzenim ve eşinin sorunu 10 gün kadar kısa bir sürede çözülmüştü.

Unutmayın, herşeyin bir çözümü vardır.

*Vajinismus: Kadınlarda istem dışı kasılmalardan dolayı cinsel birleşmenin yapılamaması ya da acıyla yapılabilmesi.





 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..