Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '10

 
Kategori
Meslekler
 

İyi iletişim başarı ve mutluluğun anahtarıdır..

İyi iletişim başarı ve mutluluğun anahtarıdır..
 

İyi iletişim, iyi bireyler, iyi toplumlar, iyi yaşamlar..


Çağımız, teknolojinin sağladığı olağanüstü fırsatlarla tam bir iletişim çağı. İletişim, iyi kullanıldığı zaman bireylerin ve toplumların kendini en iyi ifade edebilme, birbirini anlama fırsatını yarattığı gibi, iyi kullanılmadığı zamanlarda tahrip gücü yüksek etkili bir silaha da dönüşebilir, iyi kullanılan bir iletişimin her kapıyı açabilen bir sanat haline dönüşmesi de yine bizlerin elinde.

Peki, toplumumuzda iletişimin önemi yeterince algılanıyor mu? İnsanlar, belki de iletişim eksiklerinden dolayı aslında daha başarılı ve mutlu yaşayacakları bir hayatı göz göre göre ıskalıyor mu? Evet, aynen öyle, çünkü iletişimin iyi ve sağlıklı olmadığı toplumlarda kuşku ve endişe bütün algıları kuşatabiliyor; birey ve toplumlar nefes alamıyor.

İnsanlar kendini sağlıklı ifade edecek iletişim yetisine sahip değilse, bu ortamı bulamıyor ve yaratamıyorsa yılgınlığa düşüyor, hiç istemediği halde kontrol edemediği bir öfkeye tutsak olarak içine kapanabiliyor. Bireyleri öfke dolu bir toplum ise, tehlikeli, her an patlamaya hazır bir bombaya dönüşebiliyor.

İletişimin önemini günlük hayatımızın her yerinde; başta bireysel ilişkilerde olmak üzere, siyasette, medyada, sporda, sanatta, magazinde kısaca her alanda görmek mümkün. Medyanın önemi burada biraz daha öne çıkıyor, her an toplum algısını etkileyebilecek, değiştirebilecek büyük bir güce sahip olan medya, bu işlevini ne kadar iyi ve sağlıklı yürütür toplumla bir köprü oluşturabilirse, bireyler ve toplum o derece sağlıklı nefes alır. Pek tabi, Medya bu görevini yerine getirirken her türlü baskıdan uzak, tarafsız, özgür ve objektif de olmak durumundadır.

İletişim, bana göre, geleceğin önemli ve parlak meslek dallarından biri olmaya devam edecek, belki tahminimden de öte, çok daha ilgi görecektir. İyi iletişimciler yetiştiren toplumlar ülkelerinde büyük birlik ve beraberliğin sağlanmasında, sorunların akılcı yöntemlerle çözülmesinde en büyük katkıyı vereceklerdir. Gençlerimizin bu mesleğe büyük ilgi duymaları çok sevindirici. Vaktini iyi değerlendiren, tarih bilincine sahip olan, çok okuyan, fikir, düşünce ve duygularını en geniş platformlarda tartışarak geliştiren, en önemlisi, çok iyi birer gözlemci ve dinleyici olabilen iyi yetişmiş iletişimci gençler güzel yarınların da mimarları olacaklardır.

İnsanların en büyük gıdası sevgidir, iletişimin sevgi alış verişinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu hepimiz günlük hayatımızda yaşıyor ve görüyoruz. Mutlu olabilmemiz ve mutluluk verebilmemiz için birbirimizi iyi anlamaya, duygu, düşünce ve fikirlerimizi iyi anlatmaya, iyi birer iletişimci olmaya mecburuz.

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..