Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Blog
 

İyi ki blog yazıyorum. İyi ki !...

İyi ki blog yazıyorum. İyi ki !...
 

Ben.


1 Kasım seçimlerinden sonra tanınmış bir şairimiz yurt dışına gitti. Ünlü bir sunucumuz (anchorman ), televizyon kanalında programını durdurdu. Yine bir televizyon kanalı, her an kayyumun kendisine el koyabileceği endişesiyle dizilerin yapımını durdurdu. ‘’ İyi de bunun blog ile ilgisi ne ? ‘’ diye sorduğunuzu duyar gibiyim sanki. Sakin olun. Meramımı anlatacağım .

İlgisiz bir başka haber. Suudi Arabistanlı, muhalif blog yazarı, aktivitist Raif Bedevi’nin ertelenen kırbaçlanma cezası yeniden başlayacakmış. Bedevi’ye 20 hafta boyunca her hafta 50 kırbaç vurularak 1000 kırbaçlık cezası tamamlanacakmış. Amacım kimseye bu haberi anımsatıp korkutmak değil.

Ama, bu ülkede biraz erotik resimler basan günlük gazeteler bile yayımlanmıyor artık. Aylık tanınmış erotik dergiler hakeza. Yine, haftalık haber dergileri kapandı. Yeniden yayım yaşamına başlayan haber dergisinden iki sorumlu müdür tutuklandı. İnternette bir siteye girmeye çalışıyorsunuz. Mahkeme tarafından konulan erişim yasağı sayfasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Dünya basın özgürlüğü sıralamasında sürekli aşağılarda dolanıyoruz. Aynı şekilde, ülkemizde gazete ve dergilerin satışları tepetaklak gidiyor. Büyükşehirlerin en gözde semtlerinde bile yalnızca, gazete ve dergi satan büfeler kalmadı. Tanınmış kitapevleri de kapandı. Bütün bunları, salt sosyolojik bir değişim ya da zamanın ruhuyla açıklamak mümkün değildir.

Aynı şekilde, sosyal medyada dönen paylaşımlara bakıyorsunuz. Diploma bakımından en mürekkep yalamış kişilerin hiçbir etik değer kaygısı taşımayan paylaşımlarını görüyorsunuz. Bence daha da vahimi şu. Sosyal medyada dönen paylaşımlarda, yoğun bir cehalet ve sığlık söz konusu.

Tam da burada ‘’ Yani ? ‘’ diye bana sorabilirsiniz. Kardeşim ; hangi görüşten olursanız olun. Hangi partiye oy verecekseniz verin. İktidarda kim olursa olsun. Ben bir blog yazarı olarak, ülkemde, demokrasi, ifade özgürlüğü ve evrensel değerlerin egemen olmasını istiyorum. Hepsi bu.

İşte, blog yazmanın ve blog yazarlığının önemi burada. Beğendiğin yazarı okumak için aldığın bir gazeteye kayyum atanıyorsa, yine gazetede beğendiğin bir yazar sonu belirsiz bir izne çıkarılıyorsa, tepkimi blog da belirteceğim elbette. Bugün ; ücretsiz bir blog sayfası alıp istediğin görüşü yazabilirsin. Çeşitli engellemelere karşı hala farklı görüşler, blog yazarak bile ifade edilebilir. Ama gün gelir tıpkı Raif Bedevi gibi blog yazmanın karşılığı kırbaçlar olabilir değil mi ? Şu partili, bu partili olun beis yok. Ama görüşlerimizi belli bir etik değerleri gözetip, birikime dayalı, sığ olmayan bir şekilde belirtsek daha şık olmaz mı ?

Sözün özü, blog yazmakta bir gelecek var. İyi ki blog yazıyorum. İyi ki !...

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..