Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '11

 
Kategori
Edebiyat
 

İyi ki doğdun Edebdağ

İyi ki doğdun Edebdağ
 

"RESİM:ALINTI"İşte bu nedenledir ki sizlerde bir an önce tanışın Edebdağ ile.


Matruşka bebeklere benziyor Edebdağ. Sayfalarını çevirdikçe öyküler, şiirler, denemeler, söyleşiler karşılıyor sizleri. Okudukça coşuyor, coştukça okuyorsunuz. Öyle titiz, öyle özenle hazırlanıyor ki… Önce elekten geçiriliyor onlarca yazı. Tek tek seçiliyor. Sonra itina ile yerleştiriliyor ELEKÇİ köşesine. İlerleyince sayfalar arasında aşina edepler çıkıveriyor karşınıza ya bir öyküsüyle ya da bir şiiriyle PAYİDAR’da. 

 

Yetmiyor küçük bir kuş oluyor, uçuyor. Dağları, tepeleri aşarak ve soruyor bize HABERİN(M) VAR MI? diye. Edebiyat dünyasından haberleri ulaştırıyor sıcak sıcak, bilgilendiriyor, yarışmaları fısıldıyor, ufkumuzu açıyor. Sizden gelenlerle bizleri buluşturuyor. 

 

Uzun lafın kısası; edebiyata, sanata dair ne varsa paylaşıyor sevenleriyle, onlarında katkılarıyla çoğalıyor günden güne. 

 

Üç sene önce Kasım ayında gözlerini açtı edebiyat dünyasına. Çiçeği burnunda, genç, aktif ve dinamik duruşuyla epeyce yol kat etti. Okurlarının sevgisiyle de etmeye devam edecektir çünkü Edebdağ, istikrarlı, çalışkan, verimli, üretken bir kadroya sahip. 

 

Zordur harmanlamak güzeli ve sunmak güzelden anlayanın beğenisine. Her sayıda daha iyisini yakalamaya çalışmak. Edebdağ çatısı altında toplamak farklı coğrafyaların yazarlarını, aile olmak her şeyden önce ve ilmek ilmek örmek kelimeleri, cümlelerle hayat vermek. Sevgiyi kucaklamak paragraflarda. İnsana ulaşmak, insanı bulmak. Anlamak, anlatmak. Okumak ve okutmak. 

 

Belki de tılsımı burada gizli Edebdağ’ın. Sıcakkanlı çehresinin ılık ılık akması damarlarınızdan içeriye, yüreğinizi ısıtması, damaklarımızda bıraktığı enfes tadın alışkanlık yaratması. Dört gözle yeni sayıyı bekleyişiniz bu yüzden. Gidip gelip kitapçı raflarında aramanız da bu yüzden. Elinizden bırakamamanız, başucunuzda görmeyi istemeniz de. 

 

An olur, bir bakarsınız Edebdağ’ın kapağından gülümser Gülten Dayıoğlu sizlere. İçten, samimi, cana yakın, anaç sesini işitirsiniz. Sanki karşı karşıya oturmuş konuşuyorsunuzdur oradan buradan, edebiyata, öyküye dair ne varsa. 

 

Bir başka gün elini dayamış çehresine düşünürken rastlarsınız Emin Çölaşan’a. “Daha aşacağım çok çöller var.” diyen sesi yankılanır kulaklarınızda. Belki de ince belli çay bardağından yudumlarken tavşankanını eşlik eder sizlere sayfalar boyunca sohbeti. 

 

Günlerden bir gün Tarık Dursun K. selamlar sizleri. Haz alırsınız edebiyat üzerine söylediklerinden. Gidip bir kitabını alıverirseniz O’nunla daha çok vakit geçirmek için. 

 

Açtığınızda Edebdağ’ın kapağını yüreklerden kopup gelen ve okuyucuyla bütünleşen sevgi sözcüklerinden örülü bir o kadar da övgü dolu, insanın ruhunda iyiyi, daha da iyi olanını yapmalıyım duygusunu uyandıran, geleceğe dönük iyi dileklerin parıldadığı el yazısıyla bir mektup çevreler sizleri, ısıtır ayazda kalmış yüreğinizi. 

 

Ve belki bir gün en sevdiğiniz şair ya da yazarlardan biri göz kırpar sizlere Edebdağ’ın penceresinden. Belki de sayfalar içinde hiç beklemediğiniz bir anda kendi yazınızla karşılaşıverirsiniz. Tutamazsınız gözyaşlarınızı. İçinizden haykırmak gelir. “Benim yazım bu… Benim yazım.” Yürüyüşünüz değişir belki de sokaklarda. Huşu dolar içinize. Mutluluktandır yüreğinizin ağlaması. 

 

Günler günlere eklenir, aylar, yıllar gelip geçer ve kulaktan kulağa duyulur Edebdağ ismi. Size kadar ulaşır. Bir bakıverirsiniz açıvermiş gönül bahçenizde, derlenmiş sanatla, bezenmiş edebiyatla, büyümüş fikirle ve kocaman bir demet olmuş, çiçek çiçek rayihalar yaymış uzağa, yakına vazgeçilmeziniz oluvermiş. 

 

İşte bu nedenledir ki sizlerde bir an önce tanışın Edebdağ ile. 

 

Edebdağ ki… Emirdağ’ın ilk ve tek edebiyat dergisi. Farklı bir lezzet ve sıcacık bir dost sizlere. 

 

Derginin dağıtımı Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi merkezli yapıldığı halde Türkiye’nin her köşesinden aboneleriyle buluşuyor ki bu da çok büyük mutluluk veriyor bu uğurda harcanan zamana, verilen emeğe. Mesafeleri kısaltıyor, uzağı yakın kılıyor. 

 

Ve çok sevgili Edebdağ yolun açık olsun ilerlemeye çalıştığın bu yolda. Nice mutlu yıllara, yeni yeni yaşlara. Yazılarına yüreğini koyan, sevgisini katan, zamanını veren, edebiyata gönül vermiş tüm dostlar sizin de derginizin yeni yaşı kutlu olsun. 

*Bu yazım pek çok yazının içinden seçilerek Edebdağ'da yayınlanan kırk bir yazının içinde yerini almıştır. 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..