Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '08

 
Kategori
Eğitim
 

İyi ki varsın futbol...

İyi ki varsın futbol...
 

Son günlerde bir GSM şirketinin reklâmı ekranlarda boy gösteriyor.

Reklâmda birçok kişi, ünlü ünsüz hepsi… "İyi ki varsın futbol" diyorlar.

Aslında, çok haklılar. Bence de iyi ki futbol var. Eğer olmasaydı ne yapardık?

Bir an olmadığını düşünmeye çalışıyorum da… Birden karabasan basıyor. Çünkü düşünebiliyor musunuz geçim sıkıntısı hat safhada. Birçok insan açlık sınırında bir gelire sahip. Sağlık dersen, Allah'a emanet. Sokaklarında minicik çocuklar çöplerden beslenmeye çalışıyor. Hırsızlık, kapkaç almış yürümüş. Ülke terörün pençesinde kıvranmakta. Ülke üzerinde her gün… Senaryolar üretilmekte. Parçalanmış Türkiye haritaları her gün gazete sayfalarında görülmekte. Eğitim bitmiş.

Ülke nereden baksan dört yüz milyar dolar borç içinde. Yeraltı, yer üstü ne varsa…Hepsi satılmakta. Ermeni soykırımı tasarıları birbiri ardına, AB meclislerinden geçmekte. Bazıları Ermeni olmayı ön plana çıkarmakta. 301. maddenin kaldırılması her gün dayatılmakta.

Bir zamanlar kendine yeten yedi ülke içinde iken… Tarım ürünlerimiz bitirilmekte. Hayvancılık yok edilmekte. Gıda da bile dışa bağımlı olmuşuz. Hatta; haberleşmemiz bile yabancılarda. Bankacılıkta çoğunluk yine onlarda. Dahası…Futbolda bile oyuncuların, yarısından fazlası bile yabancı. Sen olmasaydın. Gördüğün gibi, birçok sorunla uğraşacaktık. Belki çok fazla mücadele etmemiz gerekecekti. Çok da yorulacaktık. Yıpranacaktık. Düşünecektik. Artık sen varsın. Başka şeye ihtiyacımız yok, sadece sen bize yetersin. Ne diyebiliriz ki?

İyi ki varsın futbol.

23–01–2008

Nusret KEBAPÇI

 
Toplam blog
: 207
: 398
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben Ankara'da yaşayan kendi halinde okur yazar  bir öğretmenim...     ..