Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

İyi ki varsınız Öğretmenim

Sevgili öğrencilerim bugün hepimiz, tüm öğretmenlerimiz adına size sesleniyorum. Bizler bu mesleğe aslında "misyon" yani görev bilinci ile başladık ve sizinle ilk tanıştığımızda işimize aşık olduk. Evet bu meslek sevilmeden yapılamayacak bir görevdir.

Biz öğretmenlikte; sabrın gücünü sizden öğrendik.

Çalışmanın nasıl verimli olabileceğini sizleri izleyerek kavradık.

Azimli olmanın, bir şeyi başarmanın ön koşulu olduğunu sizi eğitirken ezberledik.

Ve bir insan yetiştirmenin ne kadar zor ama o kadar güçlü bir duygu olduğunu aslında bize siz öğrettiniz. O yüzden bizlerin size öğrettiklerinin yanında, öğretmenlik mesleğinin bize verdiği bir özellikte öğrenmeye açık olmamızdır. Biz öğretmenler aslında hayatın daimi öğrencileriyiz. Ve öğrenmekten ve öğretmekten yılmayacağız. Çünkü bu mesleği çok seviyoruz. Bize insan sevgisini o verdi. İnsanı insan yapan değerleri katma bilincini ve o kattığı değerleri koruma isteğini o geliştirdi. Affetmeyi, sevmeyi gönlümüzde o yüceleştirdi. Bir öğretmen doğru bildiğini yapan değil, doğrunun aslında ne olduğunu araştıran kişidir.
Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca anneler doğurur, öğretmenler yetiştirir. Bir açıdan öğretmenler hayattaki ikinci ebevenlerinizdir.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.

Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler.

Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz hepimiz onların eseriyiz.

"İYİ Kİ VARSIN ÖĞRETMENİM" diyerek öğretmenlerimizin hepsini, hepimizi ve hatta gelecekteki öğretmenlerimizi Başöğretmenimiz sevgili Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamlıyor ve siz öğrencilerimizle birlikte, nice öğretmenler günü diliyorum.

 
Toplam blog
: 171
: 522
Kayıt tarihi
: 18.12.10
 
 

Üniversite mezunuyum. Dekoratörüm. Yazmayı çok seviyorum. 200 kadar şiirim var. Sinema ve tiyatro..