Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

İyi-kötü-çirkin

İyi-kötü-çirkin
 

İyi-Kötü-Çirkin


Özel maç da olsa Avusturya karşısında, üstelik deplasmanda farklı şekilde kazanmak çok harika. Bu eksiklerle sahaya çıkan Milli Takımımız için önemli bir sonuç. Kuşkusuz gecenin kahramanı Tuncay Şanlı’ydı. Attığı üç golün ikisi, diğer hazırlık maçlarıda göz önüne alındığında, gecenin en en güzel golleri arasına girmiş olmalıdır. Kalede Volkan’ın yenilen gollerde yapacağı fazla bir şey yoktu. Defansta Gökhan ve Sabri iyi bir ikili olma yolunda ilerliyorlar. Mehmet Aurelio çok pas hatası yapmasına rağmen, R.Betisteki hücuma yakın oyununu Milli Takım’a da taşıdı. Ayhan’la birlikte savunma önünde çakılı kalmadan, iki yönlü ve uyumlu bir şekilde oynamayı başardılar. Mehmet Aurelio’nun attığı golde savunmayı yarması ve şutu mükemmeldi. Bu takımda en iyisi o olduğundan toplarda da görev alması takım için daha faydalı olacaktır. Eren’in ilk maçı olmasına rağmen maçtaki performansı iyiydi, akıllı, hızlı ve sağlamcı oyunuyla geleceğin yıldız adaylarından olduğu kesin. Kazım, Gökhan Zan ve Hakan Balta vasat, Mehmet Yıldız etkisizdi.

Maçtan sonra, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, güzel bir futbol ortaya koyarak kazandıklarını söyledi. İlk 15 dakikada zorlandıklarını belirten Terim, "Hazırlık maçlarına motive olmak kolay değil. İlk 15 dakikadan sonra toparlandık. Biz geride olmayı sevmiyoruz. Gol yemek önemli değil, yanıt vermek, farkı yakalamak önemli. Tuncay çok güzel goller attı. İlk kez oynayan Eren sahanın en iyilerinden biriydi. Halil'i de çok olumlu buldum. Maçta sonradan oyuna giren Nuri, Sinan, Caner gibi oyuncular bizim geleceğimiz" dedi. İspanya ile 2010 Dünya Kupası elemelerinde 28 Mart 2009'da deplasmanda, 1 Nisan'da İstanbul'da oynayacakları maçlara da değinen tecrübeli hoca, "Esas güzel maçlar onlar. El mi yaman, bey mi yaman göreceğiz bu iki maçta" diye konuştu. Fatih Terim maçtan sonra TRT'nin canlı yayınına katılmadı. Geçtiğimiz günlerde, "Terim kalsın mı, gitsin mi?" anketi yapan TRT'yi protesto ederek maçı değerlendirmeyen ay-yıldızlı ekibin hocası, basın toplantısında TRT'ye tepki gösterdi. Terim, "Ben anketlere alıştım, ama devletin televizyonu böyle bir anketi yapma hakkına sahip değil" ifadelerini kullandı.

Eleştiriyi hiç ama hiç sevmediği, en son basına yansıyan bir gazeteciyle aralarında yaşanan küfürist tartışmalardan bilinen Terim’in, bu defa TRT’ye fena halde kızdığı anlaşılıyor. TRT’nin neyi nasıl yapacağını Terim’e soracak hali yok, Milli Takım hocalığıda, ona dokunulmazlık kazandırmaz. Ettiği küfürlerin ona hiç yakışmadığı gibi, bu hareketi ve sözleri de çok çirkindi

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..