Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

İyi Kötü

İnsanları 'şu partiye mensup, bu partiye mensup' diye veya 'şu partiye mensup olan kişiler iyi kişi adaletli kişilerdir, bu partiye mensup kişiler kötü adaletsiz kişilerdir' diye ayırt etmek bana göre son derece yanlış tespitlerdir.

Genelde şöyle tanımlanır; 'sosyal demokratlar adaletten eşitlikten ve farklı düşüncelere kültürlere saygıdan yana, sosyal demokrat olmayan muhafazakarlar ise adalet ve eşitlikten uzak farklı kültürlere ve düşüncelere saygı duymayan'..

Hayır!

Hiç de böyle değil. Sosyal demokratlar içinde de adalet duygusuna sahip olmayan insanlar olabileceği gibi muhafazakar sosyal demokrat olmayanların içinde adalet duygusuna sahip kişiler olabilmektedir.

Yani bu bir ahlak meselesidir aslında.

Ahlak dediğimiz şey din ile ilgili bir durum da değildir. Dindar insanlarda ahlaklı insanlar olduğu gibi ahlak kurallarına uymayan insanlar da vardır. Mesela, ateistlerin içinde de ahlaklı insanlar olduğu gibi ahlak kurallarını hiçe sayan ateistlere rastlamak mümkündür. Demem şu ki, ahlak din veya dinsizlik ile değerlendirilecek olgu değildir.

Adam kendisini dindar muhafazakar tanımlıyor ama ahlak kurallarına uymuyor, bir başkası hem dindar aynı zamanda tüm ahlak-i değerlere sahip.

Diğer tarafta sosyal demokrat kişi eşitlikten ve adaletten yana olması gerekirken yaptığı eylemlere baktığınızda adaletten eşitlikten yana tek bir emarenin mevcudiyetine rastlayamıyorsunuz. "sosyal demokratım, solcuyum' diye tanımlar kendisini ama sadece sözdedir solculuğu. Şark kurnazlığı yapar, başkasının malına tecavüz etmek ister. İster de ister. Bencillik yapar. Başkalarına saygı duymayı bilmez. Nankörlük yapar. En kötüsü yalan söyler yalan!

Onu bunu bilmem. Sağ sol bilmem.

İyi insan bilirim..

Kötü insan bilirim..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..