Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '18

 
Kategori
İlişkiler
 

İyi Niyet Kişilik Yapısıdır!

İyi Niyet Kişilik Yapısıdır!
 

İyi Niyet Kişilik Yapısıdır!


İyi niyet bir davranış değil kişilik yapısıdır. İyi niyetli olmak iyidir ama tedbiri de elden bırakmamak gerekir. İyi niyet bazen karşındakini yönlendirme taktiklerinden birisidir, bazen de karşıdaki üzerinde üstünlük kurmaktır. İyi niyet kötülük taşımayan bir düşünceyle hareket etmektir. Bu insana ait olan bir davranıştır, kimileri gösteriş olarak veya karşısındakinin gözlerini boyamak içinde kullanabilir. Hangisi olduğu ise karaktere bağlıdır.
 
Ben iyi niyetle yaklaşmıştm diyen biri için genel olarak sorun iyi niyetle yaklaşmakta değil, karşı tarafın art veya ters davranışları dolayısıyla usanç ve gına gelmesindedir. Çoğu zaman iyi niyet sandığımız durum ise kötü niyet karşısında ezilmiş sıradan bir niyettir.
 
İnsanlara şans tanımalıyız, iyi niyetimiz bizi koruma sınırında olmalı. Karakterin temiz ve dürüst ise, zorlasan da kötü niyetli olman mümkün değildir, en fazla tokat yedikçe biraz daha dikkatli olmaya çalışırsın.
 
Zayıf anları yaşamadan kimin sırtını döneceğini bilemezsiniz. İnsanın her şeyi yapacak kapasitede olduğunu kabullenmemekte kocaman bir hamlıktır.
 
Yaşarken de hasat eder insan ektiğini. Örneğin, zor bir gününde yardım eli uzattığınız bir insanın zor gününüzde size yardım eli uzatmasıyla karşılaşırsınız. İşte bu daha önceki ekilenin biçilme halidir.
 
Yayılan pozitif enerji başkasını mutlu ettiğimizde karşılık olarak pozitif enerji saçan mutlu insanlarla zaman geçirmek olarak bize dönüyor ve en önemlisi de iç huzuru olarak dönüyor. Ama her şey gibi bunda da samimiyet önemli. Bunu sırf kendine görev bilip insanları mutlu etmek için palyaçoluk yapan bir insanın dünyadaki en mutlu insan olduğunu söylemek doğru değil. Bir şeyleri içinden gelerek yapmak lazım. Bazen mantığı devreye sokmak gerekiyor, saygıyla bağdaştırmak ve o şekilde yaşatmak.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..