Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

İyi oynayan takım ve golü atan takım

İyi oynayan takım ve golü atan takım
 

Uzun bir aradan sonra merhabalar..

Yine maçlarla ilgili bir blogla karşınızdayım. Bildiğiniz gibi, Spor Toto Süper Lig'e, sene sonunda şampiyonun belirlenmesi için Süper Final adlı bir uygulama kondu. Galatasaray'ın bazı taraftarları, 9 puan farkla öndeyken bu uygulamaya karşı çıktılar. Diğer takımların ise yine bazı taraftarları bu uygulamayı yerinde buluyorlar. Peki kim haklı? Derbilerin oynandığı şu dönemde, sizce Süper Final oynamak mantıksız mı yoksa gayet yerinde bir karar mı?

Beşiktaş taraftarıyım ve inanın burada taraflı bir yorum yapmak istemiyorum. Fakat dünkü Galatasaray- Fenerbahçe ve geçen hafta oynanan Beşiktaş- Galatasaray derbilerinden biraz bahsetmeden geçemeyeceğim. Beşiktaş tüm dönem boyunca, ligde başarılı bir futbol sergileyemedi. Bunun sebebi, belki içinde yaşadığı sorunlardı, belki takımın çektiği maddi sıkıntıydı, belki de şansızlıktı. Fakat sebepler ne olursa olsun, sahada sonuç aynıydı. Peki Beşiktaş'ın bu durumda olmasının sebepleri sadece bunlar mıydı?

Galatasaray lig boyunca oldukça başarılı bir futbol sergiledi. Adeta geçen seneki düşüşüne bir cevap olarak oynadı bütün sene boyunca. TT Arena stadı, yeni başkanları, yeni futbolcuları ve en önemlisi Fatih Terim takımı oldukça motive etti ve bu yüksek konsantrasyon da arkasından başarıyı getirdi.

Fenerbahçe ise sene boyunca inişli çıkışlı bir oyun sergilerken kendini toparladı ve şampiyonluğa ortak olduğunu gösterdi. Özellikle derbilerde güzel başarılar gösteren Fenerbahçe, bu başarısını devam ettirmeye özen gösterdi ve sonuç olarak şu an şampiyonluğun diğer ortağı.

Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum : Bildiğiniz gibi Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Fırat Aydınus'tu.  Kendi stadından malubiyetle ayrılan Galatasaray'ın bazı taraftarları bu yenilgiyi Fırat Aydınus'un yanlış kararlarına bağladılar. Ancak ortada şöyle bir gerçek var ki Galatasaray dün çok şansızdı. Kaçırdığı goller bunun bir kanıtıydı.

Fırat Aydınus'un özellikle Caner'i atmama kararı oldukça tepki aldı. Fakat kendi fikrimce, aynı hakem 6.dakika 'da Melo'yu da atabilirdi. Dün Galatasaray'ın yenilmesini her şeye bağlayabilirsiniz;  ister Fenerbahçe'nin şansı, Galatasaray'ın fazla heyecanı, ya da atamadığı pozisyonların şansızlığı deyin fakat -altını çizerek söylüyorum kendi fikrime göre- bu malubiyeti Fırat Aydınus gibi başarılı bir hakeme bağlamayın. Eğer bazı Galatasaray taraftarları bu durumu hakemin yanlı kararlarına sorumlu tutarlarsa şunu söylemek istiyorum ki, o zaman aynı taraftarlar Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Hüseyin Göçek'e de aynı tepkilerini göstermeliler. Çünkü Hüseyin Göçek' in hatalı pozisyonlarına ses çıkarmayan taraftarlar, şu durumda -yine kendi fikrimce- Fırat Aydınus'un kararlarını yanlış veya doğru diye sorgulayamazlar.

Burada futbol şöyledir, taktik böyledir diyerek futbol dersi verecek kadar büyük biri değilim. Asla taraflı bloglar yazmak istemiyorum. Fakat gerçekleri de görmek lazım. İster Beşiktaş gibi tek kale oyna, ister Galatasaray gibi harika pozisyonlar kaçır, futbolda golü atan takım kazanır, dünkü derbinin galibi Fenerbahçe gibi.

 

 
Toplam blog
: 3
: 277
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

Merhaba öncelikle. Eskişehir'de bir Anadolu lisesinin dil bölümü öğrencisiyim. Hayattaki belki de..