Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '19

 
Kategori
Siyaset
 

İyi Parti AKP’ye Daha Uygun

Neden?

İyi parti sol değerlere de yakın, mesela vur de vuralım anlayışı yok, yani uzlaşır. Görünüşte MHP AKP ile aynı çizgide ama biraz dik başlı.

AKP İyi Parti ile daha iyi anlaşır. Elbette farklı görüşlerde iki siyasi parti, menfaat anlaşması olur bu; ülkenin ve kendilerinin.

Artı İyi Parti sol bir parti değil ama sola yakın, sol partilerle kolay anlaşılır. Siyaset bu, ülke menfaati için bazı şeyler görülmez, bu işin doğasında var.

Normalde AKP zihniyetinin gitmesi gerekir ama gitmiyor. Muhalefette belediyelerde başarı var da nedense siyasete yansımıyor, CHP’nin oy oranı hep aynı.

CHP inat bir parti. Yıllardır aynı şeyleri savunup duruyor. Doğruları söylüyor ama sanki ihtiyacımız bu değil. Bu da bir nevi tutuculuk. Haliyle tıkanıp kalıyor. CHP’nin siyaseti hep böyle, şöylesi yok.

Yani işte bu kısır siyasetin sonucu MHP AKP’yi terk etmedi, İyi Parti CHP’yi terk edecek.

İyi Parti AKP’ye daha uygun derken AKP İyi Parti’ye hiç uygun değil.

CHP’nin toleransı yok. Belki yanlış anlayacaklar ama günümüz dünyasında siyaset biraz oynak. Yani doğru bildiğimden şaşmam diye bir şey yok. Zaten bu anut bir anlayış. AKP mevcut vizyon ve anlayışıyla bu formata uyabilir, hac yolunda sakalını keser icabında. CHP içinse Anıtkabir’e uğramamak bile ihanettir. Yok böyle bir dünya ağam! Zaten AKP bundan kazanıyor, CHP de bundan kaybediyor.

CHP’liler benim ne anlatmak istediğimi hiç anlamayacaklar. Çok yönlü siyasetiniz olacak. Öyle yapacaksınız, böyle yapacaksınız. Yürüttüğünüz siyaset tartışılıyor oysa düşünceleriniz tartışılacak.

Erdoğan tek adam siz de tek tipsiniz.

İyi Parti’yi ihanetle suçlayacaksınız, keşke siz de ara sıra ihanet etseydiniz, kendinize!

Aslolan hayattır, ilkeler bir şey ifade etmez!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..