Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '17

 
Kategori
Siyaset
 

İyi Parti'nin 200 Kurucusunun Hali Vakti de "İyi"ymiş!

İyi Parti'nin 200 Kurucusunun Hali Vakti de "İyi"ymiş!
 

Meral Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti siyasi yaşamımızdaki yerini aldı. Kuruluş sürecinde kamuoyu nezdinde ilgi gören ve toplumumuzun bir kesiminde iyimser umutlar doğurduğunu gözlediğimiz Parti’ye yeni çıktığı bu yolculukta başarılar ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Partinin Kurucular Kurulu 200 kişiden oluşuyor.

Kuruculardan küçük bir kısmını daha önceki siyasi yaşamlarından dolayı tanıyoruz. Büyük bir çoğunluğuyla ise ilk kez karşılaştık. Haklarındaki bilgilerimiz Kuruluş törenindeki sinevizyon gösterisinde yer verilen bilgilerle sınırlı. Bu bilgi de söz konusu kişilerin ad ve soyadlarından, hangi ili temsil ettiklerinden ve mesleklerinden ibaret.

Her şey yolunda giderse bu kurucuların büyükçe bir kısmının, belki tamamının ilk genel seçimlerde listelerin en üst sıralarından Milletvekili adayı olacaklarını ve büyükçe bir kısmının seçilme şansına kavuşacaklarını öngörmek için kahin olmak gerekmez.

Yazılarımızı okuyanlar ülkemizde siyaset yapma ayrıcalığına sahip olanların üst gelir grubu mensuplarından, yani hali-vakti yerinde kişilerden oluştuğu kanaatine sahip olduğumu bilirler.

İyi Parti’nin Kurucular Kurulu listesindeki 200 kişinin mesleklerini incelediğimizde, görüşümüzün bu parti açısından da geçerliliğini koruduğunu gözlemledik.

Gerçekten 200 kişilik listeyi incelediğimizde toplumun en alt gelir gruplarını oluşturan işçi, çiftçi, köylü, emekli, ev hanımı, küçük esnaf, zanaatkar, öğrenci vb. emekçi kesimlerin temsilcilerinin Partiye kurucu olabilme şerefine pek erişemedikleri, buna mukabil, orta ve üst gelir gruplarına mensup kişilerin Kurucular Kurulunun tamamına yakınını oluşturduklarını gördük.

Bu özelliği itibariyle İyi Parti’nin halen Mecliste temsil edilen diğer partilerden bir farklarının olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İyi Parti’nin 200 kişilik Kurucular Kurulunu meslekleri itibariyle tasnif ettiğimizde karşımıza çıkan tablo özetle şöyledir.

36 İşadamı, Müteahhit vb.

35 Akademisyen, Eğitimci,

25 Avukat,

21 Mimar ve muhtelif Mühendis,

12 Yönetici,

10 Ekonomist,

10  Profesyonel siyasetçi,

8 Doktor, diş hekimi,

6 Mülki idare amiri,

5 Diplomat,

4 Subay,

3 Gazeteci,

3 İşletmeci

2 Sporcu

2 Eczacı,

2 Mali Müşavir,

2 Tasarımcı,

2 Ev hanımı,

1’er istatistikçi, İK uzmanı, esnaf, öğrenci, danışman, serbest meslek, sinemacı

5 Bilinmeyen.

İyi Parti’nin 200 kişilik Kurucular Kurulun meslek dağılımları böyledir. Partinin adı gibi kurucularının halinin vaktinin de “iyi” olduğu anlaşılmaktadır.

Halkımızın takdir ve teveccühlerine saygıyla arz ederim.

 

Kenan IŞIK

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..