Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

28 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

İyi seçmezseniz (Kılavuzu karga olanın burnu)

İYİ SEÇECEKSİNİZ…

Gerçi atalarımız çok güzel anlatmışlar;

“Kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulamaz” diyerek ama iyi anlatmadığı ya da iyi anlatılmadığı görülüyor ki ülke olarak “lider” seçemiyoruz.

Az evvel hatta bu yazıyı yazarken Başbakanın gurup konuşmasını dinlerken tüylerim diken diken oldu, korkmadım dersem inanın yalan olur.

Başbakan diyor ki;

“ Reyhanlı da olan patlamaların iş birlikçilerinin CHP olduğu kesinleşmiştir, elimizde delilleri var…”

Bir başka anlatım ile CHP li yetkililer Suriye ye gitmişler Esad ile bu konuyu görüşmüşler ve Reyhanlı da Antakya da yerleşik vatandaşlarla anlaşma yaparak Reyhanlı daki iki kanlı patlamaları organize etmişler…

El insaf kardeşim el insaf!

Suriye’deki bugün karışıklığın sebebi eli kanlı sivil terör örgütleri ile anlaşma yapan, Özgür Suriye Ordusunun kuruluşunu organize eden, onlara eğitim veren, lojistik destek sağlayan Türkiye de irtibat bürosu açmaya izin veren,

Onlarla tıpkı Türkiye gibi iş birliği yapan Suudi Arabistan Katar gibi sözde “Müslüman” ülkelerden sağlanan çuvallar dolusu ABD Dolarları ile ekonomik destek sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi miydi?

Daha önce yazdım Sayın Başbakan eğer elinizde bu konuda deliler belgeler varsa Anayasanın amir hükümleri gereği beklemeksizin “parti kapatma” nedenidir. Anayasa mahkemesine derhal müracaat edin “kapattırın”

Eğer CHP bu suçu işlemişse ve de kapatma kararı için gerekli işlemleri yapmıyorsanız hiç kimse kusura bakmasın siz de “bu suça” bizzat iştirak ediyorsunuz demektir…

***

Şurası çok rahat anlaşılıyor ki iktidarı artık ayyuka çıkan gücü koltuğu makamı korumak için her şey mubahtır anlayışı ile hareket eden “liderler” var ülkede.

Bu hem insanlık adına hem ülkemiz adına son derece tehlikeli ve utanç vericidir.

Asıl sorun ise şudur; Bu liderler bu hırslarına bencilliklerine yeniliyorsa etrafında olanların da onun kuyruğuna yapışıp peşinden sorumsuzca gitmeleridir.

***

Bir gurup “tırtılın” önüne pilli yani elektronik bir yapma tırtıl, gurubun tam ortasına da bir tabak tırtılların çok sevdiği yemlerden koyarlar.

Elektronik yapma tırtılı çalıştırınca yemek tabağının etrafında hızla dolaşmaya başlar.

Diğer “tırtıllarda” onun peşinden…

“Tırtıllar” elektronik tırtılın peşinden dolanmaktan yemlerin farkına varamazlar.

Elektronik tırtılla birlikte ha bre dönerler de dönerler.

Saatler sonra hepsinin midesi açlık ve dönmekten allak bullak olur ve ölürler…

***

Bizlere ülkeye liderlik edecekleri iyi seçemediğimiz zaman o kişi veya kişilerin bizleri götüreceği, götürdüğü yanlış yola veya vereceği zararlara da katlanmamız gerekir.

Eğer bir liderin bilgi ve beceriye sahip olmadığını, kendi duygularını ülkenin halkının duygularının önüne çıkardığını, bencillik yaptığını hırslarına ve çıkarlarına yenildiğini, kin ve nefreti aşıladığı ihaneti yaşadığını gördüğümüz an ondan vazgeçmemiz gerekir.

İşte bir ulus olarak maalesef bunu yapamıyoruz, bir kısım aklını kullanmıyor diğer bir kısım ise zafer nidaları atarak koyun gibi güdülmeyi içimize sindirebiliyoruz.

Ülkenin ve halkın yararına yaptıkları yanlışlara engel olmaya çalışmıyoruz, yazıktır günahtır.

*** 

Buradan hem AKP li hem CHP li MHP li tüm seçmenlere sesleniyorum. Eğer liderinizi iyi seçtiyseniz ancak ve ancak hem ülkenizi hem partinizi başarıya taşırsınız.

Yoksa laf olsun torba dolsun anlayışı ile asla başarılı olamaz ülkeyi bir yere taşıyamazsınız.

İyi anlayacak iyi teşhisler koyacak ve emin olduklarınızı inandıklarınızı canla başla savunup gerekiyorsa yasal olarak itiraz edeceksiniz.

İşte bugün o gündür, çünkü olağanüstü bir suçlama söz konusudur.

Ve hangi partiden olursanız olun eğer inanıyorsanız ve eminseniz, hem vatandaş olarak hem milletin vekili olarak Başbakanın CHP ye atfettiği suçun üzerine gitmez yasal her türlü haklarınızı kullanmazsanız namertsiniz…

Yoksa “Ver coşkuyu ver coşkuyu” anlayışı ile bu ülkeye yapılan kötülüğün de farkına varamazsınız.

Hiç birimiz ne tırtılız ne de asalağız…

Farkında değilsiniz galiba onların tırnağına leke gelmiyor, olan bize ve tüm ülkeye oluyor!

Erdoğan ÖZGENÇ

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..