Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

İyi uykular sayın futbolsever..

İyi uykular sayın futbolsever..
 

Süreci hemen herkes çok yakından takip ettiği için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaya gerek yok. Ancak bazı dönüm noktaları var ki, aslında ne olduğuyla ilgili ciddi ipuçları sunuyor.
 

-Etik kurulunun hazırladığı -şike ve teşviki kabul eden ve durum çok vahimdir temalı- ilk rapordan şike ve teşebbüs bulgularına rastlanmamıştır denilen 2. rapora gelinmesi
 

- M. Ali Aydınlar'ın tam karar açıklanacakken, istifaya zorlanması
 

- Yerine şike iddianamesinde adı geçen Beşiktaş'ın başkanı Yıldırım Demirören'in gelmesi
 

- Fenerbahçe'nin TFF ve UEFA aleyhine CAS da açtığı davalardan vazgeçmesi
 

- Ve son olarak bugün açıklanan karar: 58. maddenin değiştirilmesi..
 

Konuşacak, yazacak fazla bir şey yok... Hak, hukuk adalet yine ayaklar altına alındı.

Fenerbahçe eğer suçlu değilse ve değil şike, teşebbüs bile yoksa 58. madde neden değiştirildi? En azından bundan sonrası için daha iyi bir güvence olmaz mıydı 58. madde? Fenerbahçe'nin CAS daki davalarından vazgeçmesine hiç değinmiyorum bile..
 

Fenerbahçe taraftarını alkışlıyoruz sezon başından beri. Gerçekten de üzerlerine düşeni yaptılar. Ancak bu desteğin büyüklüğü bir adaletsizliğe ortak olmalarına eden oldu. Tıpkı Adnan Polat'ın dediği gibi Galatasaray taraftarı bunu asla yapmazdı !!
 

Büyük olasılıkla Fenerbahçe'ye puan silme cezaları verilecek ki bu senenin şampiyonu zaten Galatasaray.. Önümüzdeki sezon da her şey yeniden başlayacak, her şey unutulacak ya da unutturulmaya çalışılacak.
 

Burda en önemlisi UEFA'nın tavrı. Teşebbüs varsa, sahaya yansıyıp yansımadığına kim karar verecek ? Ki zaten teşebbüs de 58. maddenin eski haline göre tek başına küme düşmeyi gerektirecek bir suç. Sadri Şener UEFA'ya gideceğini söylüyor. Zaten bir türlü adil davranamayıp, sürekli çıkarlarımızı ön plana aldığımız için ya AİHM'nde yada UEFA gibi kurumlarda çözülüyor davalarımız. 

Galatasaray'ın PFDK'ya sevk edilmesi de tam bir rezalet. Galatasaray, Fenerbahçe'den para alıp şike mi yaptı yoksa?

Kısacası, herkes herşeyin farkında. Ağzını her açtığında hak, adalet, hukuk vs. diyenler biraz ellerini vicdanlarına götürsünler. Burak niye oynamadı ? diyerek insanları karalamak, kolay olanı..

Olan yine gerçek futbolsevere oldu. Para biriktirip forma alan, kombine alan, sesi kısılana kadar bağıran taraftara oldu her şey. Yoksa herkes memnun.. Neyse..

İYİ UYKULAR SAYIN FUTBOLSEVER..

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..