Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

İyi yolda devam...

İyi yolda devam...
 

antu.com


Bugün Türk Futbolu için gerçekten güzel bir stadyumun açılışı vardı. Yüksek standartlı bir şehir ve o şehire yakışan güzel bir stadın açılışını hep beraber izledik.

Maçın analizi yapmak gerekirse ;Fenerbahçe son iki maçlık performansının geçici olmadığını gösterdi. Ayağa yapılan paslar ve isabetli şutlar izledik. Özellikle ilk yarıda hücum zenginliği anlamında elinden geleni yaptı futbolcularımız. Aragones takımın üzerinde ve istediklerini sahaya yansıtan bir teknik adam izlenimi veriyordu. Kalecimiz Volkan Demirel'in 54. dakikada rakibine attığı tekme hoş bir görünüm vermedi. Yedek kalecimiz Volkan Babacan'ın ise yan toplardaki zaafını zamanla aşacağını umuyorum.Carlos da rakip teknik adama elini uzatırken onun ne denli çirkinleşebileceğini düşünmemiş olacak ki bu hataya düşmüş oldu.

Kayserispor sahaya faul tanımlamasını kendince yapmış bir takım olarak çıkmıştı ve diğer maçlarında da gösterdiği sertliği devam ettiriyordu. Bazıları der ya "tatlı sert" diye bu, Kayserispor için oldukça hafif kalıyordu. Mehmet Topuz'un bir iki şut girişimi dışında kaleyi göremediler.


Kayseri Kadir Has Stadının zemininin sakatlıklara yol açmadığını gördük ancak altını çizerek belitmeliyim ki Kayserisporlu futbolcular ve teknik direktörleri zeminden daha tehikeliydiler. Kayseri'ye gidecek diğer takımların da bu faktörlere karşı önlem almaları gerekiyor. Tolunay Kafkas fotbolculuğu döneminde de zarar veren bir futbolcu görünümündeydi şimdi de takımına bu kimliği aşılamış.Ayrıca koskoca bir seaon geldi geçiyor hala önümüzdeki yıl daha güzel olacak bu yıl elimizden gelen bu demeye devam ediyor. Oysa bizler Aragones'i çoktan sehpaya çıkarmışken bunlar manidardır bence. Ayrıca maçtan sonra söylediği gibi "basit bir iş" yapıyordu sahada ama kendisini beğenmişliği ve tavırlarıyla ne kadar kompleksli olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.

Hakem üçlüsüne gelince, Bünyamin Gezer yan hakemlere hata yapma fırsatı vermeyerek yeteri kadar kötü bir maç yönetti. Sanırım açılış maçında olması gerektiğini düşündüğü tüm hataları yaptı ve tarihe böylece geçmiş oldu. Volkan'a gösterdiği kartın aynısını rakip futbolcuya da göstermeliydi.Tabii yerdeki futbolcu ayağa kalkmadan kart gösterilmeye başlandıysa bu yeni uygulamayı da Bünyamin Gezer açılış maçında uygulamaya koymuş oldu. Burada Oğuz Sarva yönetimindeki MHK ye serzenişte bulunmaya gerek yok zira "ne verdin elime ne çalayım yüzüne" demek yeterli oluyor. Oğuz Sarvan'ın hakemliğinide biliriz.


Açılış maçından geriye akıllarda kalanlar; güzel bir stad, düzelen Fenerbahçe, futbol oynamaya değil sakatlamaya oynayan Kayserispor ve teknik adam kimliğini taşıyamayan T.Kafkas idi bence...

 
Toplam blog
: 59
: 459
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

23.11.1977 doğumluyum, nüfus kağıdımdan belli olur memur çocuğuyum. Aslen Erzurumluyum. Evliyim iki ..