Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

24 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

İyi yönetilemiyen süreç AKP'yi bitirebilir veya... (1)

Akparti İktidarı ve Başbakan bir yola girdiler ki, ucu açık olan zorlu, zorlu olduğu kadar da tehlikeli bir yolculuk. Adeta sırat köprüsü, ince bir ipin üzerinden yol almaya benziyor. Dengeyi bozduğunuz zaman telafisi olmayan karanlık bir dehlize düşmeniz kaçınılmaz görülüyor.

Önünüzde ülkenin enerjisini alan bir PKK ve İmralı süreci var, bunu aşmak pekte kolay mesele olmadığı aşikar. 2014'te Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2015'te genel seçimler ülkenin geleceğiyle ilgili iç içe girmiş meseleler olarak karşımızda duruyor.Yeni, Anayasa ve Başkanlık Sistemi'nde atılacak yanlış adımlar AKP'yi zor durumda bırakacak hayati kararlar olacaktır. Çünkü, sorun vatanın bütünlüğüyse,  gerisi teferruattır ki, ne alınan %49 oy, ne referandumda alınan %58 oy nede AKParti kalır...

O nedenle, attığınız adımlara, ağzınızdan çıkan kelimelere hatta harflere dikkat etmek zorundasınız.  Peki bugün bunlara ne ölçüde dikkat ediliyor.  

Başbakan'ın söylemlerinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının büyük çoğunluğunu tatmin ettiğini söylemek mümkünmüdür? Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söylerken, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta şehit düşen yüzbinlerce insan Türkiye Cumhuriyetini, özbe öz vatanlarını savundular. Bu insanlar içinde Türk'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Kürd'ü, Boşnak'ı, Arnavut'u bir bayrak altında Türk Milliyetçileri olarak tarih yazdıklarını, başbakan hatırlamak istemiyor anlaşılan.

Türkiye Cumhuriyet'i Tüm bu insanların, birlik, bütünlük içinde bağımsız olarak yaşamaya devam edecekleri ülkeleridir. Her türlü ırkçılığı, etnik ayrımcılığı elinin tersiyle itmiştir, Atatürk milliyetçiliği, tabi bu birçok ülkenin işine gelmemiştir. Lozan Antlaşmasını hiçir zaman kabul edememişlerdir.

Her daim ülkeyi bölmek için din, mezhep ayrımcılığı yapmışlar, etnik kimlikleri kaşımışlar, sağcı solcu diyerek ülkede kan akıtmışlardır. Pkk'yı yaratan, kürd sorununa çeviren bugün hamiliğini yapan batı ülkeleri ve ABD olduğu net bir şekilde bilinen bir gerçektir.

Ortadoğu'nun zengin petrol yatakları, Batı'nın ve ABD'nin hiçbir zaman vazgeçemiyeceği, bu bölgeleri şeytanca planlarıyla kana bulamaya devam edeceklerdir. 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..