Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

31 Aralık '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İYİ ZAMANLAR

İYİ ZAMANLAR
 

alıntıdır


Kim kimi yener hayatta? Kel alaka bir cevap "Zaman". Bir tek çocukların yarışı yoktur zamanla. Telaşsız giyerler ayakkabılarını kapıda telaşla bekleyen anneye inat, açlıktan ölseler hiç telaş girmez kaşıklarına, uykudan ölürler kapanmaz gözkapakları zırıltı sonlanmadan kesinlikle,... 
 
Ne kadar telaşta olursan ol, gördükleri kırmızı kuyruklu kuş her şeyden daha önemlidir. Anlatırken bir bakarsan gözlerinin içine hakikaten en önemli konu bu der gülümsersin. En önemlisi çocuk kalabilmek de... 
 
Eski yılın son günü bu. Telaş var, insanların yüreklerinden taşan hazırlanma hevesleriyle evlerinde. Evlerde ekstra yemek pişirme hazırlıkları yapan kadınlar. Kimileri, geçen yılla birlikte eskidiklerini hatırlamamak için kendilerini daha güzel göstermek derdinde, kimileri tüm güzel umutların yanında tencerede ne pişireceklerinin... 
 
İlla hediye peşinde olanların çok değil biraz ötesinde, yeni yılın gelişinden habersiz ödenecek faturaların derdine düşmüş insanların suratlarındaki umutsuzluklarla aynı atmosferde yaşamak. Ve kesinlikle birbirimizden habersiz olarak. 
 
Bazen gelmesini istemediği gelen insanın varlığından ve bir türlü cehennemin dibine gitmediği için üzülür insan bazen de neden gelmiyorlarla, gelse mutlu olurum dediği kişilere yanar insanın içi. Hangisi daha iyi olacak bir bilsek belki o zaman alırız elimize mutluluk anahtarını ama... Hiçbirimizin elinde falcının camdan fanusu yok ki bir baksak içine.
 
Kimilerinin ellerinde piyango bileti, kimilerinin dillerinde güzel olsun dilek kelimeleri. İyiliklerde aynı kalır kötülüklerde geçen yıllara rağmen. Ne kişi değişir ne zaman değişmek istemeyen kişiyi değiştirebilir. Yaşanacaklar hep devam eder gibi görünse de biter bazen sabrın kum taneleri. Rüzgarlar eser nereden estiği belirsiz. Alır götürür tüm kötülükleri cehennemden bile uzaklara. Gün gelir taşar aşlar yine de doymak bilmez oluruz. Ne acılarımızın ne de mutluluklarımızın bize ait olmadığını bir kabul etsek daha iyi olacak ama...
 
Ne geçmiş ders olur bazılarına ne gelecekten umut etmek gelir akıllarına. Mutlu olmak isteyen de yol arar, mutsuzluğu kılavuz eden de... Kimi yollardaki dikenleri temizlemek derdinde kimi de illa dikenleri batırıp vara yoğa illa ama illa can yakıp kan akıtmak derdinde. 
 
Hayat, hepimize bir şeyler sunar bazen büyürüz elimizdekilerle bazen de yerin dibine sokar sahip olduklarımız, canımızdan bile vazgeçmek isteriz. Biraz orta yol bulunsa ne o kadar acı çekeceğiz ne de hiç bir mutluluğun ayaklarımızı yerden kesmediğini bileceğiz ama bilmek gelmez işimize. Hep isteriz, istediklerimiz olur, pişmanlıklar dolar nefes borularımıza. Bir bilsek asıl gerçek sağlıkla nefes alabilmek olduğunu ama insanız, unuturuz. Tabi ki unutacağız insan zaten unutan demek. 
 
Unutmasak yaşayabilir miyiz bu kadar arsızca? Her şeye rağmen yaşamak güzel diyerek yine de güzel dilekler dileyelim bu eski yılın son gününde. Olması mümkün, olması imkansız, olsa iyi olur, olmasa da iyi olur bize umut ve güleryüz getirecek tüm güzel sabahlara merhaba diyerek başlayalım yeni yılın ilk gününe. Fazla mı iyimser geldi? İyi o zaman, iyi olan zaten güzel geçiriyor günlerini onun için yetemediğimiz bütün yürekler için güzel olsun dilekleri dileyelim, özel günler geldiğinde yürekleri acıyan HERKESE hepbirlikte. 
 
Kimse kimsesiz, kimse anasız-babasız-sevgilisiz-çocuksuz-parasız-evsiz-barksız-sevgisiz-... kalmasın. Elbette unuttuklarımız olacak aklımıza geldikçe ekleyelim iyi dileklerin içine. En kısası, kim ne istiyorsa, kimin neye ihtiyacı varsa sahip olsun dileklerimle, tanıdığım-tanımadığım hepinize iyi yıllar diliyorum. Evet, benim de cüzdanımda piyango biletlerim var hala vaz geçmedim piyangonun büyük ikramiyesinin bana çıkacağı hayalimden, sahip olduğum tüm piyangoların da fazlasıyla farkında olarak istiyorum bunu. İstemenin ölçüsünü fazla tutmanın kimseye bir zararı yok abartılmadığı sürece. 
 
Zaman biliyor mu acaba geçerken hangi yıldan geçtiğini? Farkında mı bazen çok çabuk bazen de çok ağırdan aldığını geçerken? Zamanla da dostluklar diliyorum kendimle birlikte herkese, yeni yılda nasıl geçmesini istiyorsanız öyle geçsin. Keşke gösterebilsem ya da anlatabilsem ne demek istediğimi yine hep bir şeyler eksik kaldı gibi. Ben en iyisi kalkıp, yaşlarımı ustaca saklayacak güzel bir makyaj yapayım. İyi seneler ve de özellikle her açıdan sağlıklar diliyorum. 
 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..