Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

İyice suyunu çıkardılar !

İyice suyunu çıkardılar !
 

Sağda solda dolaşan haritalardan artık fenalık geldi bana,iyice sinirlenmeye başlıyorum artık.

Ne oluyor bu ülkelere? Biri güney doğumuzu yok ediyor,şimdi de Trakya'yı yok etmişler.

Tamam anladık herkesin aklı fikri Türkiye'yi bölmekte ama bu kadar da aleni belli edilmez ki !

Derhal bu gidişe kesin bir son vermenin yollarını bulmak gerekiyor.Bunlar normal konuşmadan anlamıyor,kibarlıktan ılımlı diplomasiden de anladıkları yok .E o zaman onların anlayacağı dilden konuşmanın zamanı gelmedi mi?

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliğine karşı çıkarak ‘imtiyazlı ortaklık’ fikrini gündeme getiren Almanya, bir skandala imza atarak...Trakya bölgesi Yunanistan’a dahil edilerek “AB toprağı” olarak gösterildi. Angela Merkel yönetimi, Kıbrıs’ın tamamını da AB üyesi yapmış.

Bu kitabı hazırlayıp bastıran da Almanya dışişleri bakanlığı.

Kitabın 85’inci sayfasında yer alan bir haritada AB ülkeleri, AB’ye katılma kararı verilenler ve katılım görüşmeleri başlayan ülkeler bulunuyor. Haritada, Türkiye “Katılım görüşmeleri başlayan ülkeler” arasında yer alırken, Türkiye’nin Avrupa kıtası içinde yer alan toprakları Yunanistan’ın toprak parçasıymış gibi kabul edilmiş. Haritada Trakya, Yunanistan’ın bir parçası haline getirilerek AB toprağı gibi sunuluyor. Kitapta dikkat çeken bir başka hata ise Kıbrıs adasında KKTC’nin yok sayılması.... Kıbrıs Rum Kesimi olarak gösterilen “Kıbrıs” AB’ye tam üye olarak görünüyor.

14 dildi basılıp dağıtılan kitabın bir nüshası da Sn. Babacan'a verilmiş. Ama bir itiraz "nota" verilmiş mi? şimdilik hayır.

Biz sustukça bunlar azıtmaya başladı, okkalı bir Osmanlı tokadı hak ediyorlar da...kim vuracak?

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..