Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Gec gelen bir ask oykusu

http://blog.milliyet.com.tr/yasakask81

08 Mart '09

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İyiki doğdun ey Rasül

Salatü selam senin üzerine olsun en şerefli insan. İyiki doğdun dünyayı nurunla nurlandırdın. Senin yokluğunda güçlü insanlar zayıfları bir eşya gibi kullanıyor alıyor satıyor kadınlar sadece seks aracı olarak görülüyor ve ne gariptir ki kız evlatları diri diri toprağa gömülüyordu. Senin doğumunla öğrendi insanoğlu kendi ırkına saygı ve sevgi göstermeyi. Kardeşliği islam kardeşliğini seninle öğrendik. Şimdi hiç tanımadığımız birine karşılıksız yardım ediyorsak bir fakire ikram ediyorsak bunları senin kalbimize yerleştirdiğin sevgi ve merhamet hissiyatıyla yapıyoruz.
Hepsinden önemlisi seninle öğrendik Mevlamızı ve Mevlamıza nasıl ibadet edeceğimizi. Bizim üzerimizdeki hakkın çok büyük ey Rasül, bizler senin tarifin üzere yaşamıyoruz İslamiyeti, ancak sana tüm benliğimizle inanıyoruz hakkını helal et ve bizleri şefaatinle kuşat ahirette. Ya gelmeseydin ya bildirmeseydin insanlığa Allah korkusunu şimdi dağdaki hayvan misali birbirimizi avlayacaktık ve güçlü olan zayıf olanı yiyecekti.
Senin doğumunla yaşanır oldu dünya. Biz günahkar ve tembel ümmetlerin senin doğum yıl dönümünden mutluluk duyuyor bir bayram misali seviniyoruz. Sana olan sevgimizi tekrar ilan ediyoruz tüm dünyaya. Ve tek güvencemiz sensın ahirette. Sana olan sevgimiz hürmetine bizleri şefaatinden ayırma ey Rasül. Biliyorum ki senin şefaatin olmadan cennet ve cennet kokusu uzak.

 
Toplam blog
: 33
: 1857
Kayıt tarihi
: 03.03.09
 
 

Düzceli' yim. 1981 doğumluyum. Öğretmenim 3 yıldır. Eğitim sektöründe çabalıyorum yeni nesiller i..