Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

İyileşme yönünde tek bir adım atılmamıştır.

İyileşme yönünde tek bir adım atılmamıştır.
 

konu ili ilgili samsun görsel ve yazılı basınında yer alan fotograf


BASIN BÜLTENİ

Kıymetli Basın Mensupları Basın Toplantımıza hoş geldiniz diyor, Hepinizi Saygıyla selamlıyoruz.

Değerli basın mensupları sizinde bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta içerisinde Sivil Savunma Arama Kurtarma ve Birlik Müdürlüğünde yaşanan bir takım olumsuzlukları siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla halkımızla paylaşmıştık. Ancak yapmış olduğumuz basın açıklaması sonrasında iyileşme yönünde tek bir adım dahi atılmadığı gibi, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Sayın Ufuk SOLMAZ’ ın sendikamıza ve şahsıma suçlu muamelesinde bulunması da bir hayli düşündürücüdür. Sendikalar 4688 sayılı Sendikalar Kanununa göre kurulmuş olup, basın açıklamalarımızı da bu kanunun bizlere vermiş olduğu yetkiye dayanarak yapmaktayız.Basın açıklaması yapacağımız zaman ne sayın SOLMAZ dan ne de bir başkasından izin alma zorunluluğumuz yoktur. Sayın SOLMAZ basın aracılığı ile şahsımın suç işlediğini beyan etmiştir. Ancak birinin suç işlediğini düşünen bir kişi gerekli makamlara suçu işleyeni bildirmediği takdirde kendisinin de en az onun kadar suçlu olduğunu unutmamalıdır. Şayet Sayın SOLMAZ halen benim suçlu olduğumu düşünüyorsa o zaman o da en az benim kadar suçludur. Çünkü hakkımda ne bununla ilgili bir dava açılmış ne de şikayette bulunan olmuştur. Kaldı ki ortada da ne sendikamız tarafından ne de şahsım tarafından işlenen bir suçta yoktur. Kendisi her ne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 103. maddesini anlayamadığımı söylemiş olsa da kanun maddesi gayet açık olup, aynen şöyledir; 103 üncü madde: "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım, kısım KULLANILABİLİR. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Şimdi Sayın SOLMAZ’ a buradan seslenmek istiyorum; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 103. maddesindeki KULLANILABİLİR ifadesi ne zaman KULLANILIR yada KULLANDIRILIR olarak değişti, yada değişti de bizim mi haberimiz olmadı?.. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 103. maddesi gayet açık ve net bir ifade olup, ne benim ne de sayın SOLMAZ’ ın bu maddeyi yorumlama gibi bir lüksü de yoktur. Bundan dolayı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürünün izin isteğinde bulunmayan bir kişiyi mahkeme ya da yargı kararı olmadan izine ayırması hiçbir şekilde mümkün bulunmamaktadır. Buna rağmen ben istediğim kişiyi istediğim zaman izine ayırım demek keyfiyet değilse nedir o zaman ?

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin 17.09.2002 tarih ve 3297 sayılı yazısında Teknik Hizmetler Sınıfı Kapsamında bulunan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Teknisyeni, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 45. maddesine göre şoför olarak görevlendirme yapılamaz denmesine rağmen, ve yine İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğünün 02.04.2001 tarih ve 120 sayılı yazısında; Sivil Savunma Birlik Personeline afetlere yönelik hizmetler dışında başka görevler verilmemesini ve ilgi (b) genelgede esaslar çerçevesinde , “Günlük Ders Programı” na göre periyodik eğitimlerini aksatmaksızın devam etmelerinin sağlanması bildirilmiş olmasına rağmen Sivil Savunma Birlik Müdürü Arama Kurtarma Teknisyeni bir personele kişinin muvafakatını almadan şoför olarak görevlendirme yapmıştır.Sayın SOLMAZ her ne kadar görevimden dolayı hakkımda açılmış dava yoktur dese de Samsun 1.İdare Mahkemesine 2008 / 362 esas no ile Sendikamız Avukatı aracılığıyla usulsüz yapılan Şoför görevlendirmesi hakkında dava açılmıştır. Hakkında açılmış yada devam eden herhangi bir dava olmadığını söyleyen sayın Ufuk SOLMAZ hakkında yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına Diyarbakır Büro Memur Sen Şube Başkanı Sayın Necmettin ALAŞ tarafından da şikayette bulunulmuş ve 2005 / 16799 nolu dosya numarası ile kişi hakkındaki soruşturma halen daha devam etmektedir.

Kanunu anlamadığı söyleyerek sendikamın ve şahsımın suç işlediğini söyleyen sayın SOLMAZ acaba hakkında görevinden dolayı açılmış davalar varken, yok demek ile ne yapmak istiyor acaba? Bunu da çok merak ediyoruz açıkcası...

Ne kadar doğrudur bilmiyoruz ama Sayın SOLMAZ’ ın Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü görevini yürütmekte iken memurların yüzde 90 ‘ına yakının savunmalarının hiç yoktan alındığı ve bir çoğuna da kendi keyfine göre cezalar verdiği ile ilgili hakkındaki iddialar Diyarbakır da yayınlanan Güneydoğu Ekspres adlı Yerel bir gazetede yer almıştır.

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen Samsun Şubesi olarak bugüne kadar hiçbir kimseyi asla hedef alma gibi bir niyetimiz olmadığı gibi aksine kurum amirlerimizle ve yetkilerle diyalog halinde olmaya azami özeni göstermeye çalıştık. Ancak görülüyor ki her türlü iyi niyet ve girişimlerimiz sonuç vermemiş, Sayın SOLMAZ dediğim dedik dercesine ve kanunları hiçe sayarcasına zorla izine ayırdığı memurun, iptal edilmesi gereken iznini iptal etmemiştir.

Sonuç olarak sel, deprem, yangın, kaza ve her türlü doğal afetlerde yaptıkları görev itibariyle ölümle yada sakat kalma ile burun buruna olan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde görev yapan memurlarımızın moral ve motivasyonun en üst düzeyde olması gerekirken bir de böyle bir mağduriyete uğramaları kabul edilebilir bir şekilde de izah edilemediği gibi sendikamıza da suçlamada bulunulmuştur.

Bu sebeple Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde memurlarımıza yönelik bu yanlış ve olumsuz uygulamaların sona erdirilmesi amacıyla sendikamız Avukatı aracılığıyla hakkımızı bağımsız yüce yargıda arayacağımızın bilinmesini kamu oyuna saygıyla duyururuz..

Fevzi GÜL

Büro Memur Sen Samsun Şube

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..