Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '19

 
Kategori
Felsefe
 

İyiliği Kural Yapma

Yaşadığımız dünyada iyiliği etiket yapmışlar basıyorlar kötü malların üzerine iyilik doğruluk hastalarını kandırıyorlar.

Ama beni kandıramıyorlar… Masal kitaplarını çocukken okuduk biz!

Sahte dünyanın sahtekârları güneşi öldürdüler. Parçalarını kural yapıp etiket yapıp münasip yerlerine yapıştırdılar. Evrenin safları bunlara kanıyor. İyilik somut değil ya bu nedenle işleri kolay. Aynı şeyi mesela güzellikte yapamıyorlar çünkü güzelliğin kalçaları var.

Kim iyiden iyilikten bahsediyorsa şüpheyle yaklaşıyorum. Hayatın içinde iyilikler doğruluklar olursa olsun. Cemşit ağlayan komşu çocuğuna balon alsın. Ama bunu yasa haline getirmeyin, tepemizdekini sevmiyoruz güneş yüreğimizde olsun.

İyiyim deme iyi ol biz anlarız, iyiyim deyince büyü bozuluyor. İyi olmaya çalışmak itici, iyi ve güzel davranışlar yaparsın ama iyilik kimliğin olmasın!

Yaşarken iyiliği düşünmek istemiyoruz, sürpriz olarak karşımıza çıksın, doya doya içimize çekelim! Başlığı iyilik olan kitabı okumayacağım başlığı iyilik olmasaydı içinde iyilik güzellik doğruluk çıkarsa okuyup kalbime basacaktım; ama büyü bozuldu işte.

İyiliği yaşamadan öldürüyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..