Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

16 Temmuz '09

 
Kategori
Gönüllülük
 

İyiliğin verdiği güzellikle

İyiliğin verdiği güzellikle
 

O ihtiyacı olanların ''Hatice Annesi''

Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Dr.Hasan Akgün’ün eşi Sevgili Hatice Akgün kendisinden araba isteyen engelli öğrencinin isteğini kırmayarak, akülü araba hediye etti.

Türkoba İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencilerinden Fatih Kayhan annesinin sırtında her gün 3 km’lik yolu kat ettiğini belirterek kendisini ve annesini bu eziyetten kurtardığı için Hatice Akgün’e teşekkür etti. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Fatih Kayhan, “ Babam uzun zamandan beri işsiz. Maddi durumumuzda iyi olmadığından mecburen her gün annem beni okula götürüp getiriyordu. Diğer çocuklar sokakta oyun oynayıp dolaşırken, ben evden dışarını çıkamıyordum. Sizin sayenizde bende artık akülü arabamla arkadaşlarım gibi sokaklarda gezip dolaşabileceğim” dedi.

Fatih Kayhan ‘ı dinlerken gözleri yaşaran Hatice Akgün Büyükçekmece Belediyesi’nin engelli vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap vermeye gayret gösterdiğini söyledi. Hatice Akgün; “ Her çocuk gibi bu yavrumuzun da sokağa çıkıp gezmesi dolaşması gerekiyor. Ancak maddi durumları yerinde olmadığından bugüne kadar Fatih’e akülü araba alamamışlar. Fatih’in bu ihtiyacı geçen hafta bize bildirildi. Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinden Adem Çukur’un belediyeye dağıtılmak üzere gönderdiği bu akülü arabayı kendi ellerimle getirip vermek istedim” dedi.

Hiçbir anne ve hiçbir engellinin Büyükçekmece sınırlarında sahipsiz olmadığını dile getiren Hatice Akgün; “ Dertleriniz bizim derdimizdir. Her türlü sorununuzu bize bildirin ki birlikte çözüm bulalım. Bu yavrularımızın yaşamlarını elimizden geldiğince kolaylaştıralım” şeklinde konuştu.

Kaynak ve Fotoğraflar: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma aktarılan bilgilerden oluşuyor...

Sevgili Hatice AKGÜN Hanımefendi; Yaptığınız iyilikler daima hatırlanacaktır.. Allah sizden razı olsun efendim...

Sabiha RANA

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..