Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İyilik eden güzel İnsanlar hala var

İyilik eden güzel İnsanlar hala var
 

iyilik sever balıkçılar (görsel netten)


İyilik insanların tüm yaşantılarını kapsayan bir ahlaktır. Yüce Allah iyilik edenleri sever. (Bakara suresi 195) İyilik etmek insanların  yaşamları boyunca uygulamaları gereken samimi bir çabadır. Toplumda “desinler” Mantığı ile yapılan iyilikler yanlıştır. İyi olmaya gayret eden kişi yardımı karşılıksız yaparsa, o iyilik olur.

Bugün arkadaşımın yaşadığı bir olayı aktaracağım, yorumunu size bırakıyorum.

15 yaşındaki oğlunu kursa götürmek için acele evden çıktı, zira oğlu oyalanmış, kursa geç kalmıştı. Arabasına atlayıp, kurs binasına geldi ve oğlunu bıraktı.

O gün aynı zamanda Doktorunun muayenehanesine gitmesi gerekiyordu, randevusu vardı. Arabasını otoparka park etti. Arabadan inerken çantasını her gün koyduğu yerden almak istedi, ama çanta yerinde yoktu. Bir den paniğe kapıldı, “eyvah çanta evde kalmış, beş kuruş yok cebimde, kredi kartlarımda orada, şimdi ben parka ve doktora ne vereceğim.” Diye kendi kendine söylenirken, otopark görevlisi haline acıdı ve: “Hanım efendi, park parası önemli değil, ne olacak, insanlık henüz ölmedi, siz gidip doktorla görüşün, belki ücretini sonra vermenizi kabul eder.” Diyerek yardımcı oldu. Arkadaş teşekkür edip doktorun muayenehanesine gitti. Durumunu üzüntülü bir şekilde doktora anlattı. O kadar yol gelmişti, üstelik başka vakti de yoktu. “Bugün muayenemi olsam ücretinizi bir başka gün getirsem olur mu acaba?” diye sorunca: Doktor gülerek arkadaşı dinledi ve: “ Aman hanım efendi, bu kadar üzülmenize ve telaşa gerek yok, her şey para değildir, önemli olan insanlara yardımcı olmanız, ben şimdi muayenenizi yapacağım, parayı getirmenize gerek de yok, rahat olunuz lütfen.” Dedi. Muayene yapıldıktan sonra doktor : “Hanım efendi,şimdi yanınıza da hiç para yok mu? “diye sordu, arkadaş ağlamaklı: “Maalesef doktor bey hiç para yok.” Doktor cebinden 20 lira çıkartıp arkadaşa uzattı ve ”Lütfen bu parayı kabul ediniz, parasız yola çıkılmaz, hastalarımıza yardımcı olmak biz doktorların görevidir.” Dedi ve zorla parayı arkadaşa kabul ettirdi. Gözleri dolan arkadaşım: “Sağ olunuz doktor bey bu iğliğinizi unutmayacağım, size borcumu muhakkak ödeyeceğim diyerek çıkıp, otoparka gitti ve park borcunu ödedi.

Hala iyilik eden güzel insanların varlığı onu mutlu etmişti.

NAHİDE ÇELEBİ  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..