Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İyilik yolcuları

İyilik yolcuları
 

"iyilik yolcusu" olmak için bir gönül, bir de berrak bir lisan taşımak yeter


Uzun zamandır okumak istediğim bir kitap vardı satın almıştım ve elime ulaştı. Kitabını okumaya başladım. Kitabın giriş kısmında yazarın, yaşadığı kötü deneyimlerden, olaylardan sonrasında depresyona girerek hayattan tat ve zevk alamaz olmaktan bahsetmişti. İlerleyen zamanlarda yaşam amacının insanlara yardımcı olmak iyilik yapmak olduğu keşfetmiş, Evet insanlara yardım etmek, iyilik yapmak yazarın ruhunu besleyerek tazelemişti. Gün geçtikçe iyileşmiş, daha da fazlası karşısına sürekli iyilikler ve güzellikler olarak çıkmaya başlamıştı.

Bu kitabı okumaya başladığımda bu konunun burada tesadüfen geçtiğini düşünmedim, bunları okumam bir tesadüf değildi. Bugün yaşadıklarımda bir tesadüf değildi.

Benim Bursa da görev yaptığım zamanlarda aynı iş yerinde çalıştığım bir arkadaşım vardı. Birçok aktif çalışmalarda yer almıştır, yazıları, kitapları, ödüleri vb bir çok konuda çalışmalar yapmış bir arkadaşım. Bana bugün bir video gönderdi ve izlememi istedi. Türkçe alt yazılarını bir arkadaşı ile birlikte yazmışlar. http://www.youtube.com/watch?v=3ag8BibSPJ4&feature=share linkinde sizde izleye bilirisiniz. Video oğlu CP (CerebralPalsy)'li olan PedroSolísGarcía’nın yazıp yönettiği kısa metrajlı ‘’İpler’’ adlı animasyon filmi. 2014 İspanyol GOYA uluslararası film festivalinin en iyi kısa metrajlı animasyon filmi ödülünü de kazanmış. Bu videoyu izledikten sonra  çok duygulandım. Nedeni; çevremizde o kadar çok yardıma ihtiyacı olan insan var ki, bunlara çoğu zaman duyarsız kalmamıza, gözlerimizi ve kulaklarımızı onların sorunlarına kapatmamıza, maddi manevi desteği vermeyi bırakın bir gülümsemeyi bile çok gördüğümüze ağladım. Çevremizdeki çoğu kişi, hastanede çalışan kişilerde dahil olmak üzere bezginlik, tükenmişlik, depresyon, yoğun stres vb gibi durumlarda.

Şimdi size sormak istiyorum; iyilik nedir? Siz iyiliği nasıl yaparsınız? Hayat boyu iyiliği yakalamak, iyi olmak için uğraş vermez miyiz?  Kime, neden, nasıl ve niçin iyilik yaparsınız.?

İnsan yaradılış itibarıyla iyiliğe meyyaldir.Ve insan yaradılış itibariyle "muhtaçtır".Bu bir eksiklik değil, bu bir insanlık halidir. Bu iki durum da "iyiliğin inşası" için sunulmuş bir fırsattır insanlığa.

Sanki dünya ve içindekiler insanın iyi olması için tasarlanmış, Allah bunun için türlü türlü imkanlar yaratmış. Fakat bu imkanların çoğu ya "idraksizliğimize" ya da "öfkemize" kurban gidiyor.

Voltaire ;"Her insan, yapmadığı iyilikler yüzünden suçludur." diyor.

Karşımıza iyilik yapmak için o kadar çok fırsat geçiyor ki, biz bunları göremiyoruz, körleşmişiz kalbimiz yosun bağlamış, vicdanımız paslanmış. İnsanlara lügatle seslenmek değil, onlara kalp diliyle ulaşmak lazım; duygularını, düşüncelerini anlamak, ızdıraplarını hissetmek, acılarını duymak ve gönülden paylaşmaya razı olmak lazım.

Bunun için "iyilik yolcusu" olmak için  bir gönül, bir de berrak bir lisan taşımak yeter.

Ruhunuz nelerden haz duyar, iyilik size iyi gelir mi. ? Evet oysaki iyilik yapmak iyi gelecek bize. Ruhumuzu besleyecek,  kötü duygulardan, kalbimizi kaplayan yosunlardan, vicdanımızı paslanmaktan kurtaracak. Fırsat bulunca kaçırmamak lazım iyilik yapma imkânını. Sadece etrafınıza bakın, gözlerinizin üzerinden kaldırın perdeleri çok fırsatlar göreceksiniz. İyilik yaptıkça sırtınızdan ağır yükler kalkacak, ruhunuz beslenerek, tazelenecek, berraklaşacak, huzur duyacaksınız, hayata daha güzel bakacaksınız, siz iyilik yaptıkça iyilikler güzellikler sizi bulacak.  Ne duruyorsunuz gülümseyin, artık iyilik yolcususunuz.

 
Toplam blog
: 16
: 6293
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

Nurten PEHLİVAN GÜNDÜZ 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun..