Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '11

 
Kategori
İzmir
 

İzban'da Tuvalet yok

İzban'da Tuvalet yok
 

İzmirliler Aliğağa-Menderes hattı boyunca uzanan banliyö sisteminin aksaklıklarından, eksiklerinden bıkmış usanmış durumda. İzban ile yolculuk Aliağa-Menderes arası 105 dakika sürerken, aktarmalarla bu süre daha uzayabilirken yolcuların tuvalet ihtiyaçları düşünülmemiş. 

www.focafoca.com internet sitesinde Seyfi Gül yazısında bu konuyu çok güzel bir şekilde ifade etmiş. Bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. 

** İzban'da tuvalet yok! 

İzban istasyonlarında tuvaletlerin yolcuların kullanımına açılmaması bu hatlarda seyahat edenleri bezdirdi. Özellikle aktarmalı ve uzun hatlarda yolculuk yapanlar iki buçuk saatlik yolculuk süresince tuvalet bulamamaktan şikayet ediyorlar.

Foça, Bağarası, Yeni Foça, Gerenköy, Ilıpınar gibi yerleşim yerlerinden Biçerova ve Hatundere aktarma istasyonlarına 35-45 dakikada ulaştıklarını, buradan trene bindikten sonra Menemen’de tekrar aktarma yaptıklarını, gidilecek yere göre yolculuklarının iki buçuk saati aştığını belirten yolcular istasyonlarda bulunan tuvaletlerin açılmasını istiyorlar. 

Aktarma istasyonu görevlilerinin verdiği bilgiye göre tuvalet var ancak güvenlik nedeniyle açılmıyor. Sadece görevliler kendi anahtarlarını kullanarak tuvaletlerden yaralanabiliyorlar. 

İsim vermek istemeyen yolcular aralarında çocuk, yaşlı, hasta ve mevsim gerekleri nedeniyle çok su kullananlar olduğunu ve acil tuvalet ihtiyaçlarında bile giderecek yer bulamadıklarını belirttiler. Dayanamayan bazı kişilerin istasyon civarında buldukları kendilerince uygun yerlere zorunlu olarak tuvaletlerini yaptıkları, koku ve pisliğin rahatsız edici boyutlarda olduğunu söylediler. 

Yolcular ilgililere seslenerek; “Yanımızda ördek mi taşıyalım, yaşlı ve hastalarımızın altını mı bağlayalım. Yetkililerden elektronik sistemlerdeki aksaklıkları gidermeye çalıştıkları gibi bu insani ihtiyacı sorun olmaktan çıkarmalarını istiyoruz. Tuvalet istiyoruz” dediler. 

Seyfi Gül 

** www.focafoca.com sitesinden alıntıdır. 

 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..