Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '17

 
Kategori
TV Programları
 

İzdivaç Programları Hakkında Eleştiri

Merhaba! Başta Esra Erol ile başlayan ve mantar gibi çoğalan izdivaç programlarından duyduğum ra-hatsızlığı dile getirmek istiyorum. Bu izdivaç programlarına katılanların çoğu, evlenmek için değil, prim yapmak için bu programlara katılıyorlar. Ayrıca bu programlara katılanlara, ücret de veriliyor. Ayrıca izdi-vaç programlarına katılanların çoğu da kanal çalışanlarından oluşuyor. Ben ne zaman bu programlara denk gelsem; sürekli bir aşk hikayesine tanık oluyorum. Filmlerde izlediğimiz aşk hikayelerini, resmen bu programlarda canlandırmışlar. Bu programlarda ayrıca, insanlara şahsi hakaretler edilmektedir.  

Bu izdivaç programları, amaçlarının dışına çıkmaya başlamışlardır. İnsanları evlendirmek yerine, bir senaryo ortaya koyuyorlar. Ne ilginçse, oraya katılanların çoğuna aşk acısı hastalığı bulaşıyor. Ne ilginçse, bu aşk bir türlü mutlu sonla bitmiyor. Hani dizilerde ve filmlerde aynı şeyi işlerler ya; sanki bu tür izdivaç programları, işi aşk filmi çevirmeye kadar götürmüşler! Bu programlarda evlilik denen kutsal bir durum ile alay edilmekte, insanların onurları ayaklar altına alınmaktadır.

Bu tür programlara RTÜK gerekli cezai işlemleri uygulamışlardı. Ancak, halen daha insanları orada bir kukla gibi kullanmaya, evlilik denen ciddi bir müessese ile alay edilmeye devam ediliyor. Aklı başında olan bir insan, evlenmek için bir televizyon programına ihtiyaç duymayacağını düşünüyorum. Bu televiz-yon programları, insanları aşağılamaktan başka bir işe yaramıyor! Önceden kadın ile erkek aynı evlerde kalıyordu. İşte gelin ile kaynanaların aynı evde kalması, gelinin kaynanaya kendini ispatlaması gibi. Şim-di bu programların yerini, izdivaç programları almış durumda! İnanın, sadece insanlar bir evde durmuyor.

Bir türlü o programa çıkıp da evleneni görmedim he. Ne zaman bu programlara denk gelsem, bir aşk hikayesi sürüp gidiyor, sonunda ya erkek vazgeçiyor ya da kadın. Yahu! Bu programlara aklı başında bir insan, "Ben evleneceğim!" diye çıkmaz herhalde! Bu programların insanları evlendirdiği falan yok. Çocukları nasıl çizgi film ile oyalıyorlarsa, yetişkinleri de böyle programlarla oyalıyorlar. Yaptıkları baş-ka hiçbir şey yok!

 
Toplam blog
: 16
: 1964
Kayıt tarihi
: 02.11.15
 
 

27 Eylül 1992/Eminönü-İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme 4. ..