- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Izgara hamsi nasıl yapılır?
Fosforca çok zengin olan bu harika lezzetli balık, Karadeniz'imizin vazgeçilmez balıklarındandır.
2 kilogram Hamsi balığını balıkçınızda tatlı su ile iyice temizlettiriniz.
Bir çorba kaşığı kırmızı pul biberi ile 1 baş sarımsağı iyice karıştırınız. Ardından balıkları bu karışım ile iyice karıştırınız ve 20 dakika kadar bekletiniz.
Diğer taraftan ızgaramızın tellerini balıklar yapışmasın diye ayçiçek yağı ile temizleyiniz.
Ardından balıklar teker teker ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi sağlanır.
Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar. Afiyet olsun
Not:Balık yanında mutlaka beyaz taze ekmek tercih edilmelidir. Ardındanda Çikolatalı helva alınabilir.