Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
48
 

Izgara hamsi nasıl yapılır?

Izgara hamsi nasıl yapılır?
 

Fosforca çok zengin olan bu harika lezzetli balık, Karadeniz'imizin vazgeçilmez balıklarındandır.


2 kilogram  Hamsi balığını balıkçınızda tatlı su ile iyice temizlettiriniz.

Bir çorba kaşığı kırmızı pul biberi ile 1 baş sarımsağı  iyice karıştırınız. Ardından balıkları bu karışım ile iyice karıştırınız ve 20 dakika kadar bekletiniz.

Diğer taraftan ızgaramızın tellerini balıklar yapışmasın diye  ayçiçek yağı ile temizleyiniz.

Ardından balıklar teker teker ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi sağlanır.

Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar. Afiyet olsun

Not:Balık yanında mutlaka beyaz taze ekmek tercih edilmelidir. Ardındanda Çikolatalı helva alınabilir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 3718
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster