Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

İzleyecek Kanal Bulamıyor musunuz? Var Oysa...

İzleyecek Kanal Bulamıyor musunuz? Var Oysa...
 

Televizyon kumandanızı alın elinize, paralı, film, belgesel vb. dışındaki kanalları baştan sona tarayın. Aşağı yukarı şöyle bir tabloyla karşılaşacaksınız.

Bazı Kanallar 24 saat süresince sadece ve sadece sözcüleri oldukları akımların tek yanlı ideolojik propagandalarıyla ve yine bu tandanstan ticaret ürünlerinin reklamlarıyla kazanç peşinde koşarlar.

Bazı kanallar sözüm ona habercilik yapmak adına birkaç cümlede özetlenebilecek konular üzerine günlerce ahkam kesebilecek kadrolu kişileri konuşturarak zaman öldürürler.

Bazı kanallar sözüm ona spor kanalı olmak iddiasıyla incir çekirdeğini doldurmayacak abuk sabuk programlarla oyalamaca ve ürün pazarlama faaliyetleri yürütürler.

Bazı kanallar “dindar” görünüm altında “cin çıkarma”, “rüya tabiri”, “kıble gösteren seccade vb. ticareti”, cinlikleriyle vurgun peşinde koşarlar.

Bazı kanallar savcı-polis oyunu oynama hevesiyle cinayet çözme, kayıp bulma gibi üzerlerine vazife olmayan işlerle milleti avuturlar.

Bazı kanallar evlendirme, soyma-giydirme, yarışma… geyikleriyle, izleyicilerini efsunlarlar.

Bazı kanallar saçma sapan dizilerle milleti gece gündüz dünya gerçeklerinden kopuk hayal aleminde yaşatırlar.

Hiç birinde ne bir kültürel-sanatsal etkinlik, ne bir eğitici-eğlendirici yapım, ne bir konulu, ödüllü film, ne pıyasa müziği dışında bir müzik… hiçbir şey yok.

Bazı kanallar sadece Kemal Sunal filmleri gösterip en heyecanlı yerinde reklama girerek filmin kalanını asla göstermeden izleyicilerini saatlerce ekrana kilitleyerek kazanç peşinde koşarlar.

Çıldırırsınız.

Diyeceksiniz ki, ya hiç ama hiç mi doğru dürüst yayıncılık yapan bir kanal yok?

Evet var.

Bir tane var.

Tek bir tane var.

Kaliteli, düzeyli söyleşilere yer veren, klasik müzik, caz müziği, sanat müziği, halk müziği yapımlarına yer veren, tarafsız ve objektif habercilik yapan, sloganlardan, dini aldatmacalardan, kabalıktan uzak, edepli, efendi, bilgilendirici, eğlendirici, eğitici…. bir kanal var.

Tam bir “kültür” kanalı.

Hangi kanal mı?

Valla bu kadar ipucu yeter. Onu da kendiniz bulun.

 

Kenan IŞIK

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..