Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '12

 
Kategori
İzmir
 

İzmir, Avrupa'yı Solladı...

İzmir, Avrupa'yı Solladı...
 

İzmir Alsancaktaki zaman zaman öne çıkan görüntüler, hem şaşırtıcı hem de ilgi çekici. Halk, senaryoları seviyor. Alsancak sokakları, Avrupayı çoktan geçti.


“30 bin metrekarelik alanda, 3,5  milyona yakın maliyetle yürütülen çalışmalar sonucunda, çağdaşlığın resmini ortaya çıkardık. Sokakların açılışını Alsancak esnafının % 50’ye varan indirimlerle katıldığı alışveriş günü ile gerçekleştirdik. Alsancak’ta 40 yıllık özleme son verdik”

Yukarıdaki sözler,  faaliyetleriyle Türkiye çapında iz bırakan ve  81  il arasında birinci seçilen Konak Belediye  Başkanı Dr. Hakan Tartan’a aittir.

Sokakların açılışı, Alsancak esnafının yüzde 50’ye varan indirimlerle katıldığı alışveriş günü ile gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, mahalle muhtarları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Alsancak esnafı ve semt sakinleri, şenliğe dönüşen açılışta bir araya geldi.

30 bin metrekarelik bir alanda 3 buçuk milyona yakın maliyetle tamamlanan sokakların, İzmir’e yakışan bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:

40 yıldır çalışma yapılmayan Alsancak sokaklarında, İzmir’e yakışmayan görüntüyü kaldırdık. Risk alarak, elimizi taşın altına koyduk ve Alsancak sokaklarını İzmir’in cazibe merkezine dönüştürdük. 40 yıl sonra altyapısı, bilgi ağı, aydınlatma ve çevre düzenlemesiyle sokaklarımızı Avrupa ölçütüne yükselttik. Bu süreçte sevgisi, sabrı ve dostluğuyla destek olan Alsancaklılara ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. İzmir’in kalbi Konak, Konak’ın kalbi Alsancak.” Dedi.

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Alsancak esnafının yüzde 50’ye varan indirimlerle katıldığı “Alsancak Açılıyor, Alışveriş Başlıyor” etkinliğinde İzmirliler çifte kutlama yaptı. Bir yandan ucuz ve kaliteli alışveriş devam ederken, Alsancak’ın Avrupa’yı geride bırakan sokaklarında da eğlence hız  kesmedi.

Gül Sokak’tan itibaren sıraya sokaklarda konserler, dans ve sahne gösterilerine İzmirliler, büyük ilgi gösterdi. Renkli kostümleriyle palyaçolar, tahta bacak ve canlı heykeller özellikle çocukların ilgisini çekerken, macun, kağıt helva ve pamuk şeker ikramı da çocukluğunu özleyenlere nostalji yaşattı.

Bu arada Alsancakta şunlar yapıldı:   *Şebeke suyu, doğalgaz, altyapı, bilgi ağlar, telekomünikasyon çalışmalarının ardından yollara deniz dalgalı parke döşendi.

*Eski tretuar ve yol kaplamaları kaldırıldı, kaldırımlara prekast karo döşendi.

*Aydınlatma sistemi değiştirildi ve özellikle yerden aydınlatmayla sokaklar çağdaş bir görünüme kavuştu.

*Türkiye’de ilk kez kullanılan görme engelli tuğlası yollara döşendi ve engelli rampaları eklendi.

*Ters eğim giderildi, yağmurda binalara su dolması engellendi.

*Park yeri ihlallerini önlemek için bariyer yerleştirildi.

Turunç ve çam ağaçlarının yanı sıra mevsim çiçekleri ve Akdeniz ikliminin doğal bitkileri sokakları renklendirdi.

Eh, daha ne olsun?!

  

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..