Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Haber
 

İzmir' lilerin alkışlanacak "Balbay" vefası

İzmir' lilerin alkışlanacak "Balbay" vefası
 

Bu vefanın, balkonlardan balkonlara doğru sıçraması, her an mümkün...


İki yılı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve genel seçimlerde CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili adayı gösterilen Mustafa Balbay’a seçim çalışmalarında bir destek de eski komşularından geldi.

İzmir’in Özkanlar semtindeki “Çağdaş Apartmanı” sakinleri, Balbay’ın İzmir’de gazetecilik yaptığı dönemden Ankara’ya gidene kadar 10 yıl boyunca oturduğu dairenin balkonuna astıkları “Apartman Sakinimiz; Mustafa Balbay’a seçimlerde başarılar dileriz” yazılı pankartla başarı dileklerini ilettiler. İzmir’in işlek caddelerinden birinde olan apartmandaki pankart, yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Apartman sakinlerinden Mehmet Ceylan, Mustafa Balbay’ın gazeteciliğinin kadar insani ilişkilerinin de son derece iyi olduğunu belirterek, “Mustafa Balbay, apartmanımıza 1983 yılında taşınmıştı. Balbay’ın komşuluk ilişkileri gayet iyiydi, onu apartman içinde herkes kendi evladı gibi görürdü. Kimin kapısını çalsa herkesin kapısı açılırdı. 42 dairelik apartmanda hiçbir zaman yabancı gibi görülmedi. Aday gösterilince apartmandaki tüm komşularımız kendimiz aday olmuş kadar sevindik. Silivri’de yattığı için seçim çalışmalarına katılamayan Balbay’a bu seçim sürecinde nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. Aklımıza bu fikir geldi ve onun oturduğu daireye başarı dileklerimizi ileten bir pankart astık. Şimdi hep beraber onun seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Sokak sokak dolaşıp Balbay broşürleri dağıtıyoruz” diye konuştu.

Balbay’ın her zaman destekçisi olacaklarını belirten Ceylan, Balbay’ın Silivri’de olmasının kendileri için hiçbir olumsuzluk ifade etmediğini aksine onun için daha fazla çalıştıklarını da söyledi. Ceylan, seçimlerden sonra Balbay’ı eski apartmanına mutlaka ziyarete beklediklerini de sözlerine ekledi.

Az ötedeki diğer komşular da. “ Bu hareket, alkışlanacak bir vefa örneğidir” diyerek, duruma aynen iştirak edeceklerini, bütün arkrabalara, bu yolda haberler salınarak “sıkı tembihatların” yapılacağı da ifade edildi.

Balbay’ın seçimlerden zaferle çıkacağına, muhakkak gözü ile bakılmaktadır.(Resimlerde en alttaki resim aile boyu Balbay)

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..