Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

İzmir başkent olsun laikler ayrı devlet kursun

İzmir başkent olsun laikler ayrı devlet kursun
 

AKP ile laikler arasındaki siyasi ayrışma arzulamadığımız için kimsenin konduramadığı bir duruma geldi: Laiklerle AKP’liler birbirlerine kız alıp vermiyorlar.

AKP’ye oy verenler kendilerini saklıyorlar; böyle bir durum yokmuş gibi davranıyorlar ama laik, Atatürkçüyüm diyen, muhafazakâr olmayan kimselerle de evlenmiyorlar. Bir laik de kolay kolay AKP’li ile evlenmiyor. Düşünün yani, herkes herkese kız veriyor. Kürt Türk’e, Alevi Sünni’ye, Ermeni’ye, Yahudi’ye ama AKP’liyse kız vermiyor, oğluna da almıyor.

Kime kız verip alınmaz? Düşmana. AKP’lilerle laikler birbirlerini düşman gibi görüyorlar. Aslında Irak’taki, Suriye’deki, Mısır’daki ayrışma Türkiye’de de var. Sadece elimize silah almamışız. AKP’liler partilerini destelerken muhalefeti dışlayarak, kızdırarak, kırarak inciterek kendilerine düşman ederek desteklediler. Sonunda da durum bu hale geldi. Bir laik AKP’linin cenazesine bile gitmez! Diğer tüm muhalefette de AKP’ye buna yakın ayrışma var. Vatanın bütünlüğü ve milletin birliği bozuldu, bir arada kardeş gibi yaşayalım masal oldu.

Ben yazılarımda işi iki ayrı devlete kadar götürdüm. İnsanlar böyle bir durumu istemiyor olabilirler ama beni gerçekler ilgilendiriyor. Üç beş fazla oyla hep kazanmanın zafer sarhoşluğu içinde karşındakileri ayaklarının altında çiğneyip gidersin ama karşında da milyonlarca insan var ve bazen kazanmak kaybetmektir. Oğlun bir laikin kızına âşık olduğunda karşısı “Ben AKP’liyle evlenmem” diyorsa nasıl bir yanlış yola gittiğini düşünmen lazım.

Türkiye’nin bütün ortamlarında bu ayrışma görülüyor. AKP’li selam veriyor laik almıyor, niye acaba? Sen önce yılanın başına taşla vur sonra da “günaydın yılan kardeş” de… Oy vermiş olsanız bile Gezi’de hükümetin yaptıklarını eleştirebilirdiniz. Ama siz patlamış mısırınızı yerken kadınlara çocuklara biber gazı sıkan polise “helal olsun” diyordunuz. Şimdi ülke bölündü iyi mi oldu.

Bu muhalefet sadece AKP’ye muhalefet değil ki size de muhalefet. İki düşman halk gibi oldunuz. Yarın öbür gün başlıkta yazdığımız gibi laiklerin İzmir’i başkent yapıp ayrı devlet kurmak istemeleri halinde ne diyebiliriz ki. AKP’liler sayıca fazla (bu çok normal çünkü Türkiye’de sağ fazladır)  ve bu fazlalığı kendilerini farklı gören farklı ifade etmeye çalışan kendilerine göre bir yaşam isteyen (yani bu suç mu) devlet ve parti gücünü de arkasına alarak bu insanları dışlayıp eziyorsunuz.

Ama bir şeyi unutuyorsunuz, karşınızda 30 milyon insan var; koca bir Türkiye… Bize bağlı olsunlar, bizim gibi olsunlar, hacının sakalının gölgesinde dursunlar diyorsunuz. Partiniz de siz de büyük başarılara imza attınız; on iki yıldır iktidardasınız. Din sizi destekliyor, devlet sizi destekliyor, töre yanınızda, eğitim, kültür hep sizin için. Zaten üstün oluşunuzun nedeni bu. Bu güçlerle hepiniz bir yerden insan gibi yaşamak isteyenlere saldırıyorsunuz. Polisleriniz kafasına copla vuruyor, insanları şiddete mecbur bırakıyorsunuz sonra da çocuğunu bezleyip gelmiş kadına (elbette gelecek, hakkını aramayacak mı) terörist diyorsunuz.

Laikleri yendik diye avucunuzu ovuşturuyorsunuz ama 30 milyon insanı kaybettiğinizden haberiniz yok. Durumun anlattığımız gibi olmadığını düşünüyorsunuz. Bir kısım muhalefet de öyle. Ama sırası geldiğinde “Ben AKP’liye kız vermem diyor! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..