Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '13

 
Kategori
İzmir
 

İzmir Bornova "Öğrenci Gençlik Merkezi"

İzmir Bornova "Öğrenci Gençlik Merkezi"
 

Ne zamandır bunu blogumda yazmak istiyordum, bir türlü fırsat bulamadım ama artık paylaşmam lazım.
 
Milliyet gazetesinden kesip sakladığım bir haberdi bu.
 
İzmir Bornova Belediyesi, öğrenciler için bir "Gençlik Merkezi" açmış, Merkez 2 yıldır öğrencilere ücretsiz hizmet veriyormuş. Merkezde öğrenciler hem sosyalleşebiliyor hem de oradan çeşitli ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyorlarmış.
 
Bu merkezlerden ülkenin her yerinde olması lazım. Belediyelerin, illerindeki öğrencilerin her zaman yanlarında olması lazım. Öğrenci, garibandır. Öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılamak bu ülkeye yapılacak en büyük hizmettir.
 
Keşke her belediye kendi illerinde, kendi üniversitelerinde veya merkezi yerlerde öğrencilere "ücretsiz yemek" hizmeti verse. Bu olursa inanıyorum ki bu hizmet ülkeye ileride kat be kat fazlasıyla geri dönecektir. Öğrenciye yapılan yatırımlar, ülkeye büyük değerler olarak geri dönecektir.
 
Yine emekliler için bazı belediyeler "Emekli Konakları" yapıyorlar. Buralarda insanlara ücretsiz çay, gazete, dergi ve sohbet imkanları yaratılıyor. Bu da çok şık bir hareket. Belediyelerin her mahallede ve kent merkezlerinde bence böyle yerler açması lazım. Buralardan ülkeye ancak iyilikler, güzellikler çoğalır.
 
Bütün belediyelerin, yeşil alanları, parkları çoğaltması da lazım. Şehirlerde temiz oksijene büyük ihtiyaç var. Her türlü kirlilikle mücadele edilmeli. Sağlıklı mekanlar ülkeye zenginlik olarak geri dönecektir. Aksi takdirde sağlıksız, kirli yerler daha çok sorunlara ve sevdiğimiz insanların daha erken kayıplarına yol açacaktır. Tabii sadece yapmak da yetmiyor, yapılanı korumak ve  geliştirmek de gerekiyor.
 
Artık eski anlayışlar ve imkansızlıklar da bir bir ortadan kalkıyor. Her yeni gün, daha çok imkan ve güzellikler getiriyor. Bunu son 10 yıl, 20 yıla bakarak görebiliyoruz. Toplum, ülke olarak her geçen gün değişiyoruz, gelişiyoruz, zengileşiyoruz ama tabii bunun derecesi belki kişiden kişiye değişiyor.
 
Ülke insanlarına sahip çıkmak yarınlara, geleceğe sahip çıkmaktır.
 
*
"Üniversite kenti olan İzmir Bornova’da öğrencilerin ücretsiz olarak faydalandıkları ve vakit geçirdikleri Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi(BBGM) öğrencilerin takdirini toplamaya devam ediyor.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın projesi olan tesis iki yıldır 
hizmet vererek öğrencilerin sosyalleşmesinin önünü kesen ekonomik engelleri ortadan kaldırıyor. 
 
BBGM’de çay ve soğuk içecekler, yemek, çamaşır yıkama, kablosuz internet, kutu oyunları, satranç, süreli süresiz yayınlar ücretsiz. Tesis aynı zamanda ihtiyacı olan öğrencilere giysi ve eşya yardımı da yapıyor.Öğrenci belgesi olan herkes bu imkandan faydalanabiliyor.
 
Ayrıca BBGM’de alınacak her karar için öğrencilerin görüşlerine başvuruluyor ve uygulanıyor.
 
Öğrenciler zaman geçirdikleri mekan hakkında söz sahibi oluyor.
 
“SİYASET YOK”
 
Ege Üniversitesi(EÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü, Ahmet Aydın Gayet güzel bir yer, genelde satranç oynuyorum, akşam arkadaşlarla burada çay içmeyi seviyorum. Bu projeden herkes faydalanıyor, hiçbir siyasi görüşün etkisi yok.
 
EÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü, İlker Fidan Yemekler gayet güzel, dergilerden ve gazetelerden de yararlanıyorum. Görevlilerin bizim için ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum. Öğrenciler arasında yurtta evde kalma ayrımı olmadan geliyor.
 
"KÖTÜ GÜN DOSTU"
 
EÜ Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Yanımızda para olduğunda dışarıda yiyoruz, ekonomik açıdan sıkıntılı olduğumuz zamanlarda ise buradaki imkanlardan yararlanıyoruz. Yemeklerden özellikle çorbaları çok beğeniyoruz.
 
EÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Burak Aktaş Kampüs içinde yemek yemekçok pahalı. Hafta içi buradayız.
 
“NEZİH BİR ORTAM” 
 
EÜ Konservatuar Bölümü, Enes Kürşat Kitap alıyor oyun oynuyoruz film de izliyoruz. Çok nezih çok temiz bir ortam, dışarıdan duyanlar burayı farklı bir yer sanıyor. Arkadaşlarımız ilk defa gelirken temkinli davranıyorlar ama görünce çok beğeniyorlar. Dört sene boyunca açık olursa sürekli gelirim.
 
“ÜCRETSİZ HİZMET”
 
EÜ’den Tolga Öğrenci evimizdeki çamaşır makinası bozuk, çamaşırlarımızı biriktirip burada hiç bir ücret ödemeden yıkıyoruz. Ben aynı zamanda Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesiyim burada vakıfla ilgili toplantı yapacağız dediğimizde memnuniyetle kabul ettiler.
 
“DESTEK OLMAK İSTERİZ”
 
EÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğrencileri Yemek ve sosyal aktivite açısından çok memnunuz. Zaman zaman film gösterimleri de yapılıyor, geçtiğimiz günlerde rahmetli Tuncel Kurtiz’in rol aldığı Umut filmi izletildi çok beğendik. Bu daha sık yapılabilir çünkü öğrenciler sinemaya gitmekte zorlanıyorlar. Burası öğrencilerin yanında olan bir kültür merkezi, biz de destek olmak isteriz hatta ilerleyen dönemde resim bölümü öğrencileri olarak burada sergi açabiliriz. Resim okuduğumuz için öğrencilere alanımızla ilgili destek vermek isteriz.
 
“GÜNÜMÜZ BURADA GEÇİYOR”
 
Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Serap Avcu Hemen hemen her gün burdayız. Özellikle kütüphanesinden faydalanıyoruz. Kitaplıkta Elif Şafak, Ahmet Ümit, Ayşe Kulingibi yazarların eserlerini de görmek istiyoruz. " 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..