Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '14

 
Kategori
Spor
 

İzmir bunu hak ediyor mu?

İzmir bunu hak ediyor mu?
 

Alsancak Stadı 1920'ler-Facebook Smyrna"İzmir" isimli sayfadan alınmıştır


Ege'ni incisi diye bilinen farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan İzmir son dönemlerde futbol alanında huzursuz günler geçiriyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinden Süper ligde takım olmaması zaten yıllardır alıştığımız bir durum. Ancak stadyum meselesi tam bir sorun açıkçası.

Bilindiği üzere Altınordu, Bucaspor ve Karşıyaka PTT Birinci Ligde, Altay ve Göztepe 2. Ligde mücadele ediyorlar. Bucaspor kendi statlarında, Karşıyaka da aynı şekilde geçici olarak Buca Arena'da maçlarını oynuyor. Yani Karşıyaka'da stad yok..

Sorunlar sadece bununla da kalmıyor. Tarihi Alsancak Stadı bakım altındaymış, her gün farklı söylentiler basında yer alıyor. İzmir Atatürk Stadı'na da çürük raporu verildi. Zaten bu statta maç izlemek ayrı bir işkence, futbolcular karınca gibi görünüyordu. Altınordu, Göztepe ve Altay göçebe hayatı yaşıyorlar. Bazen Manisa'dalar, bazen Turgutlu'dalar. Altay genellikle Menemen'de maçlara çıkıyor. Göztepe kendi sahasında gözüken maçı Sakarya'da oynayacak!!!!!!

Futbolcular, taraftarlar nereye gideceklerine şaşırdılar açıkçası. İzmir'de yayınlanan "9 Eylül" gazetesinde Altay'ın tecrübeli futbolcusu Semavi Özgür durumu çok güzel açıklamış; "Trabzonsporlular nasıl "Bize Heryer Trabzon" diyorlarsa bize de her maç deplasman". Malesef 100 yılı geride bırakan İzmir'in köklü kulüplerinden Altay, Alsancak Stadı'nın kapatılması ile hem kira gelirlerinden hem de statlarından oldular.

İzmir bu durumu hak ediyor mu?

 
Toplam blog
: 20
: 851
Kayıt tarihi
: 29.07.10
 
 

İzmir'de doğup büyüdüm. Tarih,arkeoloji, dış politika v.b. bilim alanlarına ilgi duymaktayım. Bil..