Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '19

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İzmir Çikolata Festivali-2019

Çikolata! Tatlı! Çikolata ve tatlı? Bir de festival kelimesini ekle yanlarına. Hayal edebildik mi? Edemediysek anlatmaya hatta daha doğrusu yazmaya başlayayım. İzmir’de gerçekleşen çikolata ve tatlı festivali aslında “ Anlatılmaz yaşanır. “ cümlesinin tam tarifi. Daha önce duymamış olanlar, aklı orada olup da gidemeyenler,  bu yazıdan sonra not alıp bir sonraki festivali kaçırmayacak olanlar için, kısacası herkes için tüm ayrıntısıyla yazmaya başlıyorum, toplanın.

1.” Çikolataya ve tatlıya doyduk.”

Tam anlamıyla öyle oldu. Festival kapsamında sıcak çikolata, el yapımı çikolata, soslu lokma ikramları gerçekleşti. Hiçbir sınırlandırma olmadan dilediğinizce yiyebiliyorsunuz, ikram dışında hoşunuza giden farklı çikolata üretimlerini de inceleyip satın alabiliyorsunuz. Daha önce görmediğiniz farklı tasarım çikolatalar olduğuna emin olabilirsiniz. Bir de tüm gün müzik eşlik edince ruhumuz da fazlasıyla doydu!

2. “ Çubuk ballar da oradaydı.” 

Önceki yazılarımdan hatırlarsınız, farklı gıda tasarımlarından bahsederken çubuk ballar dikkatimi çekmiş ve sizlerle paylaştım. Bu tasarım şekliyle festival alanında karşılaşınca da mutlu olduk ve minik bir sohbet ettik. İlgi yoğundu, tahminim çok daha meşhur olacağa benziyor.

3.  “ Workshop tatlılığı. “

Tam olarak Türkçe bir karşılığı olmayan workshop çalışmaları. Atölye çalışması diyebiliriz belki, bu çalışmalara katılmak isteyenler önceden yer ayırtıyor ve farklı konularda uygulamalı olarak öğreniyor. Ben de workshop eğitimine katıldım ve şeker hamuru modelleme gerçekleştirdik. Her yetişkinin aslında küçük bir çocuk olduğunu bu eğitimlerde görmeniz çok kolay. Oldukça eğlenceliydi.

4. Son olarak,

Festival alanı her açıdan kusursuzdu diyebilirim, fotoğraf çekilme alanları, tebeşirle anı bırakmak isteyenler için siyah tahta, bando ekibi, çikolata heykeller, yarışmalar, kahve standının kalitesi, reçel standının farklılığı ve güzelliği ise dikkatimi çekti.  Çalışan görevlilerin hepsinin güler yüzlü oluşu da bizlere olumlu yansıdı elbette. Festival alanı her anlamda pozitif bir enerjiyle kaplıydı.

Tüm bu anlattıklarımda çikolata ve tatlının payı çok mu dersiniz?  Çikolata yiye yiye serotonin, endorfin derken herkeste bir gülümseme anlayacağınız…

Tüm bu saydığım güzelliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederim!

Sağlıkla Kalın!

Not: “Çikolata bahane, festival şahane . “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..