Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İzmir'de, "Balkanlardan sıcak hava esti" Bu kış soba yakmayız artıkın

İzmir'de, "Balkanlardan sıcak hava esti" Bu kış soba yakmayız artıkın
 

Her zaman Balkanlardan  kar, fırtına gelecek değil ya. Öyle bir hava ile  esti ki Balkanlardan, ortalık ısınıverdi. Gamlar, unutuldu. Her yanımız, ısınıverdi. Ortalık neşelendi, yanaklarda gülücükler oluştu, gözler baygın baygın bayıklaştı. Ve herkes istedi ki, eserse böyle essin balkanlardan gelen esinti. Hep böyle gelsin, dipdiri ve gönüllere ferahlık veren, uyuşuk ruhları ısındıran bir esinti. Yeniden doğduk sanki bre!

İlk kez Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle başlatılan ve 70 yıllık aradan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen "Balkanlılar Halk Dansları Festivali", Türkiye ile birlikte 11 ülkenin katılımıyla sonra erdiğinden beri, bu balkan sıcaklığı ile aksamadan aynı ısı ile idare ediyoruz Kasım Ayının ortalarında olmamıza rağmen.

          Ortak kültür ve köklere sahip olan ülkeler, beş gün boyunca kentin çeşitli ilçelerinde hem halk danslarını sergiledi hem de İzmirlilere kendi ülkelerini tanıtma şansı bularak dostluk köprüsü kurdu.

Toplumların birbirini tanıdıkça dünyadaki barış ve sevgi ortamının daha da artacağından hareketle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10. kez düzenlenen festival kapsamında Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan gelen ekipleri ağırladı.

Biz de diyoruz ki, B.Şehir Belediyemiz, bu kış aylarında sık sık, arada bir Balkanlardan sıcak hava ithal etsin. Hem gönüller ferahlasın, hem müzik le kulaklarımız  çınlasın.

Balkanlardan sıcak hava getirdiler bu Balkan ülkesinde yaşayan dansçılar. Giderken de, İzmir’in ısınan kalplerinin sevgisini götürdüler  memleketlerine. Ve, böylelikle, Balkanlardan her zaman soğuk hava  dalgası gelmediğini de öğrenmiş olduk..Bu sıcak hava, bizi epey idare eder. Bu kış soba yakmayız artıkın !

Öte yandan Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan folklör ekibini karşıladı.Balkan ülkelerinden barış mesajı getirdiklerini söyleyen folklor grubu temsilcileri Yöresel kıyafetlerle ziyarete renk katan konuklar, Aydoğan’a çeşitli hediyeler sundu.

İstiyoruz ki, sık sık bu hava sirkülasyonları devam ettirilsin. Gönüller bayram etsin. Kültürlerimiz artsın. Nasıl dedim ama?

Ört ki, ölem !

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..