Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de amatör fotoğrafçılar beğeni kazandı

İzmir'de amatör fotoğrafçılar beğeni kazandı
 

Fotoğrafların başında resim çektirmek için davetliler adeta yarış yaptılar.


Geçen yıl amatör fotoğrafçıların gelişmelerini sağlayarak fotoğraf dünyasına katkılarını arttırma amacı ile kurulan İzmir Amatör Fotoğrafçılar Derneğinin düzenlediği “2. karma Fotoğraf Sergisi,” verilen bir kokteylle sanatseverlerle Alsancak Muzaffer İzgü Sokağındaki Filika Cafe’de buluştu

Türkiye’nin farklı illerinden üyeleri bulunan dernek bu sergi ile, farklı seviyede bilgi ve deneyime sahip fotoğraf tutkunlarını bir araya getirerek, onların eser üretmelerine katkı sağlayacak imkânlara yaratma hedefi doğrultusunda faaliyetlerine devam ediyor.

Düzenleme kurulunun tespit ettiği 20 dernek üyesine ait toplam 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, beklenilenin üstünde ilgi gördü. Sergi 15 Ocak 2010 tarihine kadar Pazar hariç, her gün açık kalacak.

Kendisiyle konuştuğumuz Dernek Başkanı Müjdat Ergüzer, “konumuzla ilgili İzmir’deki dernekler, böylelikle üçe yükseldi. İstanbul’da durum değişik. Her mahallesinde çokça dernek var. Bizim, Trabzon’dan bile üyemiz var. Bu günkü buluşmada sanatçılarımız bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundular, eksikliklerini tamamladılar ve sanatseverlerin karşısına ilk defa çıkmış bulunuyorlar. Onların, eserlere karşı alacağı tavır ve söylemler, bizler için çok önemli” dedi.

Katkı sağlayan amatör fotoğrafçılara daha sonra başkan tarafından sertifikaları verildi. Abdulkadir Gürak, Ahmet S. Sular, Ali Özden, Ayfer Şener, Cem Derya Dikici, Deniz Adalı, Dilek Uğraş, Fikret Diker, Gülçin Uçak, Gündüz Akagündüz, Halil Nadas, Levent Özkaner, Mannnsur Ersus, Müjdar Ergüzer, Nurgül Nergis, Özkan Aslan, Salih Işık Tansal, Sayıl Kutulay

, Şenol Erdener ve Zafer Buna.

İzmir’ in böylesi bir derneğe ihtiyacı olduğunda birleşen fotoğraf severler “çok mutlandık” dediler. Kokteyl, geç vakitlere kadar sanat sohbeti halinde devam etti.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..