Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

İzmir’de beş, inanmayacaksınız ama, evet beş adet mermi bulundu!

İzmir’de beş, inanmayacaksınız ama, evet beş adet mermi bulundu!
 

Beş adet mermi, düşünebiliyor musunuz, G-3 piyade tüfeği ve Kalaşnikof mermileri bulunmuş, ağaç dibinde, hem de beş tane!

“İZMİR'in Özkanlar semtinde ağaç altına atılmış G- 3 piyade tüfeği ve Kalaşnikof mermileri bulundu. Vatandaşların ihbarıyla alarma geçen polis ekipleri, yol kenarında bulunan 5 mermiye, incelenmek üzere el koydu.

El konulan mermiler üzerinde parmak izi araştırması yapacak olan polis ekiplerinin ayrıca mermilerin üretim serilerini de belirleyip Ergenekon operasyonlarında ele geçirilenlerle bağlantısının olup olmadığını tespit etmeye çalışılacağı bildirildi.”

Amanin ödüm koptu!

Hem de İzmir’de!

Ayol bizim buralarda düğünlerde mermi falan da atılmaz ki!

Hani, bazı düğünlerde her türlü silahlar patlar, her türlü mermiler atılır, düğünlüktür onlar, ruhsatlı olsa, olmasa ne yazar, mermileri nereden gelmiştir, aman önemli midir, ne amaçla bulunur ellerinde, seri numaraları nedir, ay pek yaşayayım ben, düğünde basılan tetiğin, atılan merminin hesabı mı olur, alt tarafı bir-kaç kişi ölür, talihsizliktir işte, bazen damat ya da gelin de vurulabilir!

Ama bu beş adet mermi olayı hakikaten de pek önemli!

Ergenekon anacım bu, şakaya gelmez!

Beş mermi, beş önemli şahısa yönelseydi, mesela…

Açlık, susuzluk, işsizlik öldürmez; yalan dolan da, mermi öldürür ama, maazallah!

……

İlk aklıma gelendi, haberin devamında da zaten o konu vardı:

“Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce atılan mermilerin, hatıra amaçlı olarak asker dönüşü getirilmiş olabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduran ekiplerin, araştırmalarını çok yönlü sürdürdükleri bildirildi.”

Ay ilahi!

Oğul yada eş, askerden gelirken getirmiştir iki ondan, üç bundan mermi, hani askerlik kanıtı, kibarcası askerlik anısı, ya yenidir, ya eski, ya ana ya eş korkar gidişattan, adamın haberi bile olmadan belki de, atıverdirler mermileri bir ağaç dibine!

Hadi diyelim getiren attı, hadi diyelim oğlumun yorumu ile birini hakladılar, panikleyip dolu mermileri ağaç dibine attılar.

Cinayet kötü, hem de pek çok kötü, umarım yanılıyordur oğlum, hoş, her gün ama silahlı ama bıçaklı, ya da eşarplı cinayetlere tanık olmuyor muyuz?

Beş adet mermiyi konuşuyoruz, farkında mısınız, savaşları değil, ölenleri de değil, açlık sınırında olan vatandaşlar zaten hiç değil, Deniz Feneri de unutturuldu, her geçen gün sosyal güvenlik yasalarında yapılan değişiklikler de söz konusu bile olamaz, çünkü Ergenekon var!

Beş adet mermi! Aman Allahım!

Ya biri Erdoğan’a isabet etse!

Bütün Türkiye zan altında, bir tek Erdoğan pak!

Zaten, hep bütün yetkiler ona işleyecek!

……

Ah, susayım diyorum, susamıyorum, yahu herkes bu kadar salak mı ki, mühimmatları sakladıkları krokileri tutsunlar pat diye bulunacak yerlerde, herkes bu kadar salak mı ki, toprağın altında saklanan silahların oksitlenme sürecini bilemeyecek, bu kadar mı cahiliz ki, kazılar neden gece yapılır, neden medya ve adalet makamlarından uzaktır?

Haa, bir şey daha var, yarası olan gocunur!

Hani bir Ayşe masalı vardı, ya keser düşerse, düşer de başımızı keserse diye işkillenir dururdu, beş mermi ve keser, vallaha bana göre şıp diye oturdu!

……

İzmir’de kazılacak, seçimlere kadar, ah benden söylemesi, bakın daha ne mermiler, ne bombalar bulunacak!

Ergenekon bu, şakaya gelmez, Erdoğan’a dokunan eller cehennemi beklemeden Ergenekon’da yanacaklar!

Beş mermi anacım, ya biri isabet etse!

Ya bunlar Erdoğan’a karşı vatanı kurtarma girişimindelerse? Ya inanmazlarsa vatanı kurtaracağına, ya karşı bir tavır alma durumundalarsa?

Ya da darbe gelip de başlarını kurtaramazlarsa?

……

Bir mermi bulundu bilmem nerede, Çanakkale’de, gözü kötü bakan bir adam vardı Artvin’de…

Oyy… Ne açlıktan, ne töreden ölenler, Erdoğan’a bakan kem gözler kör olsun! Ergenekonlara tutulsun, yeter ki o var olsun, Türkiye ne kelime, dünya ayağına dursun!


Gülgün Karaoğlu
Ocak,17/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..