Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de bir Afrikalı güzel

İzmir'de bir Afrikalı güzel
 

İzmir’in neleriyle meşhurdur? Ovasında balı, dağındaki yağı! Başka? Efe’siyle tabii. Başka? Yok artık, bu kadarı yeter. İzmir başlı başına meşhurdur zaten.

İzmir’in Efesi dedikse, bu efe, başka efe’dir anlayacağınız İzmir’in de yağız delikanlısı var. Boyları bir metre seksen santimleri aşan cüssesi ile bastığı yeri titreten, bir haykırdı mı ortalığı inleten, mehtaplı günlerde sevdiğine ağıtlar yakan, rüyalarında boyuna posuna uygun sevgililerle çöllerin umanında sık sık kaybolandır o!

Oldu nihayet, oldu!.. İzmir’in Efesine uzak diyarlardan bir gelin adayı geldi. Afrika’nın Kalahari Çöllerinden Güneş yanığı, bir dudağı yerde, bir dudağı gökte, desenleri halka halka, pul pul endamı ile, çakmak çakmak bakışlı yar geldi.

Sevecen, kanı kaynayan, fıkır da fıkır, şıkırda şıkır, çıt kırıldım ve de eli tenine bir yabancının değmediği ( Bu laf çok meşhur oldu) , sıfır kilometrede bir taze geldi Afrika’dan

İsmi Zarife. Bu güzel isimli, utangaç Zarife, Afrika’ lardan kopup, İzmir’in Efe’sini kendisine zevce seçti. Damat Efe’ nin, Çiğli’ deki muhteşem konutu, bu nişan töreni için hazırlandı. Marangozlar, bahçıvanlar damadın evini, nikah için ayrıca hazırladılar. Burasını, Savanalara benzeterek memleket hasreti çekmemesi için, çeki düzen verdiler. Çiğli Sasalı’da oluşturduğu ‘ Doğal Yaşam Parkı’ında İzmir B. Şehir Belediyesinin imzası var.

Efe’yi bir süslediler, püslediler ki, deme gitsin. Bir koklaşmaları vardı ki, tam seyirlik. Afrika nireeee, İzmir Nire.. Dayanmak marifet, dayan bre!

Bir anlaşma dönemi beklenecek şimdi. Nişan yüzükleri atılmadığı müddetçe işler iyi gidiyor denilecek ve nikah muamelesine daha sonra başlanacak. Çiftler şimdi nişanlılar. Şimdi bunun tadını çıkarıyorlar.

Tam bir turizm patlaması olacak. Tarafların eltileri, teyzezadeleri, görümceleri Afrika’lardan Türkiye’ye taşınacaklar. Koklaşıp anlaşacaklar ve de bir dış turizm imkanı doğacak. Gazetelerimiz ‘Turizm patladı!’ diyecek. Az, buz şey mi bunlar.

Nişanda biz de vardık. Efe’nin gözleri cam gibiydi. Yüzü tebessüm etmekten, ağzı hep açık kalmıştı, kapanamıyordu. Etraftan ‘ Açık ağızlı, hayran gönüllü’ denmesin diye, belediyeden bir kişi gidip Efe’nin ağzını, çaktırmadan kapattı da, zafiyetler gösterilmemiş oldu. Efe bunca yıl pösteki sayar gibi gün sayarak bu günleri beklemişti. İzmir’ in en kıdemli bekarıydı.

Gelin adayının bir tek derdi vardı. Bir an evvel yaz gelsindi. Zira İzmir’de üşüme krizlerine giriyordu. Alışmış Afrikaların sıcağına tabi

Şimdi herkes, bu nikah için gün sayıyor. Onlar, yan yanalar şimdi. Aralarını bir bambu perde ayırıyor. İlk günü o kadar koklaştılar ki, o kadar şapur şupur öpüştülerki, ağızları yalama oldu her ikisinin de. İleri günler ne gösterecek, bilinmiyor. Şimdi anlaşma safhasındalar.

Bu doğal parkta ayrıca 9 aylık aslanlar da mevcut. Efe ve Zarife için gösterilen ilgiye gücenmiş halleri var aslanların. ‘ Biz kapalıda kalmayız. Bizim açıkta kalmak, en tabii hakkımız ‘ dercesine homur homur homurdanıp, kapalı alanlara girmiyorlar.

RESİMLER : 9 aylık aslan yavruları ve yeni nişanlılar Zarife ve Efe, yan yana. Kendilerini mutlu bir gelecek bekliyor.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..