Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

İzmir'de bu hafta - Futbol

İzmir'de bu hafta - Futbol
 

Eğer bir terslik olmazsa haftanın bazı günlerini İzmir'de yaşananlara ayırmak istiyorum. Örneğin bugün İzmir futbolu yarın İzmir siyaseti gibi. Umarım yoğun tempom bu düşüncemi uygulamama engel olmaz.

Biliyorsunuz İzmir'in Süper ligde yıllardır takımı yok. Şu anda tek Egeli, Denizlispor. Kendilerini yürekten destekliyoruz. Ancak Denizlispor, bugün Hacettespor'a kendi evinde puan verdi.

Bank Asya' daki temsilcilerimiz de haftayı birer puanla kapattılar. Karşıyaka, kendi evinde ligde sondan ikinci sırada bulunan Kayseri Erciyesspor' la 0-0 berabere kaldı. Kaf Kaf, çok önemli iki puan kaybetti. Geçen hafta Adana'da galibiyeti koruyamayan Karşıyaka, bu hafta da mutlaka kazanması gereken bir maçta yine berabere kaldı. Zaten pek çok maçı son dakika golleriye kazanan yeşil-kırmızılılar bu sefer sıçrayamadı.

Diyarbakırspor'un berabere kaldığı bir haftada Karşıyaka eğer kazansaydı çok büyük avantaj yakalayacak ve hatta ikinci olabilecekti. Ancak olmadı.

Karşıyaka, şu anda Altay'a göre Süper lige çıkma şansı daha fazla olan kulübümüz. Kaf-Kaf, bir an önce bu maçı unutup tekrar 3 puan serisini yakamalı. Şehir bu sene iyice havaya girdi.

Pozisyona girmede zorlanan Karşıyaka, bu sorununu çözmeli. Girdiği pozisyonlarda da böyle cömert davranmamalı.

Altay'a gelince, geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında kendi evinde 3 puan kaybeden Altay, bir de iç sorunlarla uğraşıyor.

Malatyaspor karşısında deplasmanda 1-0 öne geçen siyah- beyazlılar daha sonra 2-1 mağlup duruma düştü. Altay daha sonra 2-2 lik beraberliği yakaladı. Tabi burada Malatyaspor'un maçı 9 kişi tamamladığını da vurgulamak lazım. Altay, bu maçı kazanabilirdi. Altay, yine de ilk iki şansını sürdürüyor. Ancak Altay, ilk altıya da giremeyebilir. Çünkü her hafta ilginç sonuçlar alınıyor. Altay da maalesef iç sorunlarının sıkıntısını yaşıyor.

Gelgelelim, Altay mücadeleci bir oyun yapısına sahip. Böyle mücadele eden bir ekip süper Lige çıkamazsa çok yazık olur.

İkinci Lig Yükselme Grubunda haftanın maçında Bucaspor deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu mağlup etti. Bucaspor, bu sene İzmir'in gururu oldu. Onlar da sıkıntılı günler geçirdiler. Ancak ben Bucaspor'un şampiyon olacağına inanıyorum.

İkinci Lig Klasman Grubundaki ekibimiz Altınordu ise bu haftayı bay geçirdi. Kırmızı- lacivertliler çok kritik bir yerdeler. Aman dikkat diyelim.

Üçüncü Lig Yükselme Grubundaki temsilcilerimizden Göztepe, Perşembe günü rakibini 4-1'le geçti. Sarı- kırmızılılar yeniden ikinci sıraya yükseldi. Bu Perşembe de Göztepe'yi zorlu bir maç bekliyor.

Ancak Göztepe artık daha fazla güven veriyor. Daha önceki yazılarımda belirttiğim bazı çekincelerim vardı ancak zaman içinde bu takıma güvenimiz artıyor.

Göztepe, inşallah bu sene ipi göğüsleyen ilk 4 takımın içinde olacaktır. Ben buna inanıyorum. Hatta ilk dördün içinde de birinci olabilirler. Göztepe'ye inanıyoruz.

Bu grupta bulunan diğer takımımız İzmirspor ise hala galibiyetle tanışamadı. Zaten yakından takip edenler İzmirspor'un durumunu bilirler. Kulüp şu anda kayyumda. Transfer bile yapamıyor. Oyuncular gencecik çocuklar. Takım, sezon başında küme düşecek ekipler arasında ilk sırada gösteriliyordu. Teknik Direktör Altan Çetindağ, ligde kalmayı garantilemek için yükselme grubuna kalmalıyız diyordu. Yani İzmirspor, play-off'u ikinci lige çıkmak için değil ligde kalmak için istiyordu. Nitekim de mucize gerçekleşti. Bu çocuklar, asgari ücretle oynayan bu çocuklar play-off'a kaldılar.

Şimdi ise galip gelemiyorlar. Olsun. Helal olsun onlara. Umarım lacivert- beyazlı kulübümüz en kısa zamanda toparlanır. Toparlanmaktan kastım puan olarak değil. Camia toparlanmalı, birlik olmalı ve İzmirspor gibi güzide bir kulübümüzü yeniden Türk futbolunun önemli yerlerine taşımalı.

Sonuç olarak, İzmir takımları bu hafta genelde pek iç açıcı sonuçlar alamadılar. Bucaspor ve Göztepe hariç diğerleri taraftarlarını üzdüler. Takımlarımızdaki diğer sorunlar da cabası. Umudumuz tüm takımlarımızın kendi liglerinde başarılı olmalarıdır.

Bu arada bunlar İzmir'de yaşananlar. Ege Bölgesindeki diğer takımlarımızdan da çok zor günler geçirenler var. Uşakspor ligden çekildi, Aydınspor sıkıntılı, Afyonkarahisarspor da maalesef benzer sorunları yaşıyor. Bu konular da ileriki bir yazımızın konusunu oluşturacaktır.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..