Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de CHP'ye açık uyarı!

İzmir'de CHP'ye açık uyarı!
 

Ekonomik krizin teğet geçtiği ülkemizde son 3 aydır yerel seçimle yatıp yerel seçimle kalktık.

Ne Avrupa Birliği yolundaki gelişmeler, ne IMF ile olan görüşmeler ne de ekonomik kriz Türkiye’nin gündemine uzaktan yakından yaklaşamadı.

Belediye başkan adaylarının konuşması gereken bir yerel seçimde parti genel başkanlarının konuşmayı tercih ettiği bir “genel seçim” yaşandı.

***

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçim neticesinde kendini başarılı olarak ifade ederken ben CHP’nin başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Özellikle İzmir gibi bir büyükşehirde 30 ilçeden 28’ini silip süpüren bir CHP’yi her şeye rağmen başarılı görmüyorum.

Neden mi?

Aziz Kocaoğlu ciddi bir oy oranı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına devam edecek.

Öncelikle Aziz Kocaoğlu İzmir kentini temsil etmeye yakışan bir belediye başkanı değil.

Özellikle iş bitirememe konusunda (hükümetten destek alınsın ya da alınamasın) birçok örneğini gördüğümüz “projelere” imza atmıştır.

Kendi döneminde yeni bir proje yaratamamış, Ahmet Piriştina’nın gölgesi altından çıkamamıştır.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı içindeki kadrolaşma ve özellikle daire başkanlıklarında yaşananlar her ne kadar dışarıya yansımasa da belediyenin ciddi oranda yandaşlarını beslediği belediye içinden birebir anlatılmakta.

***

Peki, neden Aziz Kocaoğlu?

Seçimler adeta inat oyununa dönüştü. Çevremde konuştuğum birçok insan “CHP’li aday hiçbir şey yapmadı, kendini de yeteri kadar tanıtamadı ama AKP gelmesin diye oy vereceğiz” şeklinde açıklamalar yaptılar.

“Kötünün iyisi” zihniyeti ve “herkes yiyor az yiyeni seçelim” anlayışı tüm seçmenleri etkileyen en büyük etmen.

Açıkça ifade etmeliyim ki İzmir Büyükşehir sınırları içinde en az %50’lerle seçilen belediye başkanlarının birçoğu İzmirli seçmenin AKP inadı sayesinde görev başına gelmişlerdir. AKP gelmesin yeter ki zihniyeti ile yerelden çok genel seçime dönüşen seçimler vatandaşa dayatılan korku kültürünün etkisiyle anlamsızlaşmıştır.

***

Vatandaşın istediği koltuğa yapışan, sağını solunu zengin eden, kadrolaşan, rant peşinde koşan, sokağa çıkmayan belediye başkanları değil tam aksine proje sahibi, vizyonu olan, genç, aktif kişilerdir.

Ancak yerel seçimler adaylardan çok partilere ve genel başkanların atadığı kişilere oy verme biçiminde devam ettiği sürece beceriksiz, basiretsiz kişiler oldum olası görev başında kalacaklardır.

***

Elim kanaya kanaya oy vermenin ne olduğunu birçok kişi gibi iyi bilenlerdenim.

Bayrak sallayarak, zafer nidaları atanlar başarının halkın takdiri ve inadı olduğunu akıllarına kazırlarsa onlar için büyük bir erdem olacaktır.

***

Siyasi partilerin genel başkanlarının dudakları arasından çıkan adaylar yerine iş bitirici, dürüst belediye başkanlarını görme ümidiyle.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..