Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '10

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de engelliler şanslı

İzmir'de engelliler şanslı
 

Dernek Başkanı ve yardımcısı, engellileri ziyaret ettiler.


İzmir’de bir dernek var, yeni kuruldu. Hemen de faaliyetlerini peş peşe sıralayarak olumlu aktivitelere imza atan bu derneğin adı “Aktif Yaşam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”

Sosyal yaşam alanlarındaki her kategoriye el atan bu derneğin başında, Hülya Kaptanoğlu var. Nerede bir sosyal aktivite var, dernek halinde oradalar. Her biri işin ucundan tutup, bir anda ortalığı çekip çeviriyorlar, renklendirip dikkatleri çekiyorlar.

İşte bu derneğin son faaliyeti, İnciraltındaki kafeteryayı mesken eden engellileri, idare heyeti olarak topluca ziyaret etmek, hatırlarını sormak ve ihtiyaçlarını tespit etmek. Tabi bu ziyaretten en çok oradaki engelli sakinler etkilendi ve memnun kaldılar.

Başkan Kaptanoğlu ile konuştuk. “ İnsan, sevinçlerini, üzüntülerini paylaşmak ister. Tek başına yaşayamaz. Bireysel anlayışın hızla geliştiği dünyada yalnızlaşan insanın, birilerini yanında olmasını en doğal olarak ister.” dedi ve devamla “Derneğimizin adından da anlaşıldığı gibi her türlü engellerlere rağmen hayata aktif katılmak, birlik ve dayanışma içinde, kendi gücümüz ölçüsünde meselelerimizin çözümüne katkıda bulunmak, moral ve destek sağlamak, geçmişimizi unutturmamak, kültürümüzü yaşatmak için buradayız.

Engellilerin merkezi Kültürparkta. Kafeteryası, geniş bir alana yayılı tesisleriyle İnciraltı mesireliğinde.

İzmir B. Şehir Belediyesi, engellilere kol kanat germiş vaziyette. Eşrefpaşa Hastanesinde ücretsiz muayene ve tedavi vermektedir. Ayrıca sosyal güvencesi olmayanlara da işitme cihazı vermektedir.Engelliler, İzmirde şanslı görülüyorlar.

Evinden çıkamayacak durumdaki engellilerin evlerinde bakım ve hizmet sunulmakta olup, gerekli belgeleri doldurmaları halinde tekerlekli, akülü sandalyeler verilmektedir. İhtiyaç sahiplerine beyaz baston, para ve eşya yardımı yapılmaktadır.

Başkan Kaptanoğlu en son olarak da şunları söyledi: “Derneğimiz aracılığı ile ulaşabildiğimiz kadar çok kişiye ulaşmak ve onlara hayat yokuşunu çıkarken yardımcı olmak, ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak için bizler buradayız. Onlar için, herkese soruyoruz “ bizimle el ele olmaya siz de var mısınız?” diyerek sözlerini bitirdi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..