Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '12

 
Kategori
İzmir
 

İzmir’de güzel şeyler oluyor…

İzmir’de güzel şeyler oluyor…
 

İzmir’de güzel şeyler oluyor…

Geçen yıldan beri güzel İzmirimiz yolsuzlukların, suiistimallerin, çetelerin istilasında gösteriliyordu. Yandaş medya yalan haberlerle İzmir’i bir türlü ele geçiremeyen, ömrünün de buna vefa edeceğine inanmadığımız AKP iktidarının pohpohçuluğunu yapıyordu. Evet, İzmir çetenin, suiistimalin, yolsuzluğun başşehri olarak gösteriliyordu.

İktidar yandaşları tırnaklarını yiyedursunlar İzmir belediyesi Sayın Aziz Kocaoğlu önderliğinde Türkiye’nin en güvenilir en iyi belediyesi olma unvanını aldı. Tabii bizimkiler ölseler böyle bir şeye imza atamazlar.

Bir yandan İzmir kenti için büyük yatırımlara imza atan, diğer yandan planlı ve yüklü ödemeler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hazine borcunu kapatarak uluslararası otoritelerden aldığı kredi derecelendirme notlarının tutarlığını bir kez daha ispatlamış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na vadesi geçmiş hiçbir borcu bulunmamasına rağmen, Belediye yönetiminin vadesi gelecek borçlara yönelik yıllar boyunca planlı olarak yaptığı yüklü ödemeler, İzmir’in mahalli idareler arasında zirvede yer almasını sağladı. 4749 Sayılı Kanun kapsamında Hazine alacaklarından yapılan tahsilât tablosunda en başta yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana toplam 1 milyar 394 milyon 800 bin TL. Borç ödedi.

Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “BB+” olan kredi notunu ve “AA” olan ulusal uzun vadeli notunu teyit ederken, İzmir’in şeffaf ve istikrarlı mali yapısının güçlenerek sürdüğünü belirtmiştir.

Ünlü derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in 19 Haziran 2012 tarihinde basına ve kamuoyuna yönelik olarak yayımladığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na 2007 yılında 1 milyar 457 milyon TL. olan borç yükümlülüğünün, 2011 yılı sonunda 177 milyon 700 bin TL’ye düşmesi ve 2012 yılı sonunda da tümüyle ödenecek olmasının etkili olduğunun altı çizilmişti. Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılında belediyeler arasında en iyi bütçe performansına imza attığı da raporda ayrıca yer almıştır. 

Yerel yönetimlerin merkezi yönetime borçlu olmaları bir anlamda kabul edilebilir gerçektir. Türkiye’de de hazineye borcu olmayan belediye yok gibidir. Bütün belediyeler İzmir belediyesi gibi dürüst, şeffaf ve doğru yönetilse, demek ki bu kadar borçlanmayacaklar. Veya borçları kronik bir hal almayacak.

İzmir belediyesinin bu doğru yönetiminden dolayı kimsenin takdirini beklemediği kanaatindeyiz. Ancak bu temiz yönetimi çeteci, suiistimalci, hortumcu gibi gösterenlerin gerek yerelde, gerek merkezde dönüp şöyle bir kendilerine bakmaları gerekir diye düşünüyoruz.

Bravo, teşekkürler Aziz Kocaoğlu ve ekibine…

İzmir 2012-07-17

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..