Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

İzmir'de hain saldırı; 8'i polis, 3'ü asker 16 yaralı

İzmir'de hain saldırı; 8'i polis, 3'ü asker 16 yaralı
 

İzmir'in Yağhaneler Semti, Buca Kavşağı yakınlarında bu sabah teröristler, polis servis aracı ve bir askeri araç geçerken bir bina önüne park ettikleri bomba yüklü otomobili infilak ettirdi. Korkunç patlamada servis aracındaki 8 polis ve askeri araçdaki 3 asker ile çevredeki 5 sivil olmak üzere 16 kişi yaralandı.

Olay bu sabah saat 07.45 sıralarında Yeşillik Caddesi'nde Elka Durağı yakınında meydana geldi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracı ile arkasından giden askeri otomobilin geçtiği sırada, üç katlı binanın önünde park halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi. Polis servis aracı, askeri araç ve çevredeki binaların hasar gördüğü patlamada ortalık kan gölüne döndü.
Patlamanın şiddetiyle bombalı aracın önüne park edildiği üç katlı evin ön cephe duvarları yıkılırken, çevredeki ev ve işyerlerinin de camları kırıldı.

Askeri otomobilde bulunan albay Ahmet Kılıç ile 2 asker yaralanırken, polis servis aracında yaralanan 8 polisten 4'ünün Hakan Babürhan, Abbas Kalander, Sacit Kaskatı ve Hüseyin Kirazdiken oldukları saptandı. Patlamada sırasında caddede ve evlerinde bulunan Özgür Yenidoğan, Güler Gezer, Ayşe Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan ve Mehmet Ali Yarar da yaralandı.

Aralarında durumu ciddi olan yaralılar İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Eşrefpaşa Polis Karakolu'nun eski yerinin yakınındaki polis lojmanlarına da yaklaşık 50 metre uzaklıkta patlatılan bombanın bulunduğu araç parçalandı. Yolu trafiğe kapatan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ilk belirlemelere göre bombanın plastik patlayıcı olduğunu ve uzak kumandayla infilak ettirildiğini, soruşturmanın sürdürüldüğü söyledi.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak ilçesindeki patlamanın, olay yerine bırakılan sahipsiz bir araçta meydana geldiğini, plastik türdeki patlayıcı maddenin, uzaktan kumanda ile ateşlenmesinden kaynaklandığının değerlendirildiğini bildirdi. Cahit Kıraç, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, emniyet yetkililerinden bilgi aldı. Kıraç, aldığı ilk bilgilerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Patlamada maalesef 8 polisimiz ile biri albay, 2’si er olmak üzere 3 askeri personelimiz yaralandı. Terörün sonu yok. Akıttıkları kanda boğulacaklar." (Kaynak:Milliyet)

Terör kana doymak bilmiyor. Ortalık sayelerinde yine kan gölüne döndü. Yaralılara acil şifalar diliyorum.


Teröre ve yandaşlarına Lanet Olsun!

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..