Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Satranç
 

İzmir'de ki bitti ve şimdi sıra İstanbul'da.

İzmir'de ki bitti ve şimdi sıra İstanbul'da.
 

Bir satranç takımı


Yüzyıllar boyunca Türk Ordusu büyük başarılar elde etmiş. Büyük Hun İmparatorluklardan tutunda Göktürk İmparatorluklarına kadar Osman İmparatorluklarına kadar birçok İmparatorluklar kurmuş bir milletiz.

Birçok savaşlar kazanılmış.

Üstelikte bugünkü şartlar altında silahlar yoktu. Roket atarlardan tutunda savaş uçaklarına kadar hiç biri bulunmamaktaydı. Süvariler, Atlı arabalılar, Kılıç kalkanlar gibi savaşçılar vardı ve bu savaşçılar rakip ordu ile karşılaştıklarında bir meydan muharebesi olarak çarpışıyorlardı. O dönemin insanları boş vakitlerinde oyalanmaları için kendilerine uygun oyunda geliştirmişler ve adına satranç demişler.

Satranç oyunu esasında yukarıda bahsettiğim savaşın masa üzerinde uyarlanmış belirli kuralları ile oynanılan bir oyunudur esasında.

Evet, bundan önce ki bloğumda satrancın bir bilim dalı olduğunu yazmıştım. Yani kısaca satrancı adam gibi oynamak için üniversitelerde özelikle Fen Fakültelerinde bir bölüm olarak açılabilir. Satranç bölümü olaraktan.

Satrancın ne özelliği var diyeceksiniz. Başta Rusya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde satrancı ciddi bir şekilde ele almaktalar ve dünya çapında satranççılar çıkarmaktadırlar.

Satrancın faydalarını bundan önce ki bloglarımda yazmıştım. Çocuklarınıza bu güzel oyunu öğretin demiştim. Özellikle anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarınız yaz tatillerinde ve boş kaldıkları zamanlarında internet cafelere giderek savaş oyunları oynayarak vakitlerini boşa harcamasınlar. Kendilerine faydaları meşguliyetler arasınlar.

Bunların en güzeli bence satrançla ilgilenmektir

Hadi öyleyse ne duruyorsunuz ve aşağıda ki linki hemen tıklayın ve size uygun gelen yere başvurun.

http://www.tsf.org.tr/federasyon/satranc-merkezleri

Bu arada belirtmekte fayda var. 8’inci İzmir Uluslararası Açık Satranç Turnuvası da sona ermiştir. Turnuva ile ilgili habere aşağıda ki link adresinden ulaşabilirsiniz.. http://www.tsf.org.tr/component/content/article/48-guencel-haberler-2/2404-8-izmir-uluslararasi-acik-satranc-turnuvasi-sona-erdi

İzmirliler böyle bir turnuvanın heyecanını yaşadı. Şimdi sıra İstanbul’da. İsyanbul Yıldız Üniversitesinde bugün başlayıp 6 Eylül tarihine Uluslararası İstanbul Satranç Festivali adı ile gerçekleştiriliyor. Günü gününe maçların sonuçların bu siteden takip edebilir seçilen 11 karşılaşmayı da canlı olarak aşağıdaki link adresinden izleyebilirsiniz.

http://istfest2009.tsf.org.tr/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,tr/

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..