Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de Ocak 2010 Etkinlikleri

İzmir'de Ocak 2010 Etkinlikleri
 

"Ayanis Kazıları Işığında Urartu Sanatına Yeni Bir Bakış" 6 Ocak 2010-19:00 FKM


"Arkeoloji ve Sanat Tarihi" eğitimleri ile konferanslar dizisi sürüyor. Hafta içi, hafta sonu sınıfları ile ayrı ayrı başlayacak yoğunlaştırılmış eğitimin ilk günü 6 Ocak. Bu dönemin dersleri "Karia Bölgesi ve Arkeolojisi, Genel Hatlarıyla Klasik Latince, Mythler ve Arkeoloji – Pagan ve Monotheist Yaklaşımlar" olarak duyuruldu. Daha ayrıntılı bilgi 412 10 85'den istenebilir.

6 Ocak günü saat 19:00'da, Fransız Kültür Merkezi'nde, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu'nu dinleyeceğiz. Arkeolojik Konferanslar Dizisi'nin "Anadolu Arkeolojisinde Son Gelişmeler -1"inde "Ayanis Kazıları Işığında Urartu Sanatına Yeni Bir Bakış" adı altında Ayanis kazılarını ve bu kazıların Urartu arkeolojisine katkılarını anlatacak.

Alman Kültür Merkezi çok eğlenceli iki siyah beyaz filmle başlıyor yeni yılın ilk ayına. Ernst Lubitsch'in iki filmini izleyeceğiz 5 Ocak'ta. Saat 18:00'de ilk film "Erkek Olmak İstemiyorum" (Ich möchte kein Mann sein, -1918, 45’, s/b), ikincisi de İstiridye Prenses (Die Austernprinzessin 1919, 60’, s/b). 2008 yılı Ekim ayında Mehmet Can Özer'in elektronik canlı müziği eşliğinde izlemiştim İstridye Prensesi. Lubitsch, "alaycı komedi"nin ustası olarak bilinir, Avrupa'dan Amerika'ya göç eden ilk Alman sinema yönetmenidir.

Fransız Kültür Merkezi'nde ilk Sine-Kulüp filmleri belli oldu, perşembe ve cumartesi günleri gösterilecek. 7 Ocak Perşembe günü Jacques Demy'den Lola (1960) izlenecek. Fransızca sözlü, İngilizce alt yazılı filmlerden sonra kütüphanede, film üzerine tartışılacak. Ayrıntı http://www.frkultur.com/program.html 'de. Bir önceki yıl Marc Loopuyt'u Flamenko gitarı ile dinlemiştik. Ayın sonunda yine Fransız Kültür'ün konuğu, Laura Clemente de dans edecek.

AKM, 50. Yıl Köşkü, MÖTBE, KSE izlenceleri şimdilik SKSDB sayfasında değil, tüm duyuruların bulunduğu http://egeduyuru.ege.edu.tr/index.php?hepsi=1&dis=0&dil=0 adresine bakılabilir. Ege Üniversitesi SKS Sinema Topluluğu'nun 6 Ocak'taki film gösterimleri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde. Meraklıları için 1920'lerde Sovyet ekolü yönetmenler üzerinde durulacak: Kuleshov (Kuleshov Efektleri), Vertov (Kameralı Adam), Pudovkin (Ana), Eisenstein (Potemkin Zırhlısı, Ekim, Grev), Dovjenko (Zemlia-Toprak). Konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Burcu Balcı, farklı yönetmenlerin Rus devrimini nasıl anlattıklarına değinecek.

Konak Belediyesi etkinlikleri kapsamında Müşfik Kenter, 11 Ocak'ta Bir Garip Orhan Veli ile Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'ne gelecek. 15 Ocak'ta "Nazım Hikmet 108 Yaşında" programı aynı sahneden sunulacak. Nazım Hikmet Fotoğrafları Sergisi açılacak, belgesel film gösterilecek. Açılış konuşmasını belediye başkanımız Dr. Hakan Tartan yapacak. Uğur Mumcu'yu Anma Paneli 22 Ocak'ta Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda. Hans Fallada, Turgut Özakman oyunları ile diğer tüm izlenceler http://www.konak.bel.tr/icerikler.aspx?kimlik=etkinlikler 'de.

Tiyatro Oyun Kutusu bu ay "Misery Öldü", "Bay Sloane'u Eğlendirmek" ve "Aslan Şekspir"i sunacaklar, biletler İletişim'de.

Vasıf Öngören Sanat Merkezi de çok çalışkan, Cuma akşamı film gösterimleri sürüyor, Skarmeta'nın Postacı'sını oynuyorlar, ayrıntı http://www.facebook.com/group.php?gid=55904856501&ref=ts#/event.php?eid=229401519829&index=1 'de.

GSF Özdemir Nutku Sahnesi'nde, fakültenin bu yılki oyunlarını izlemeye gidebilirsiniz. Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun düzenleyip ve yönettiği bir kolaj olan "Geceler ve Gündüzler"'de William Shakespeare'in Hamlet, Onikinci Gece, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Macbeth, İki Soylu Akraba, Kral Lear, Romeo ve Juliet, Hırçın Kız, Venedik Taciri, III. Richard, Troilus ile Cressida gibi beğenilen oyunları bulunacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Düşün Toplantıları'nın bu ayki konuğu Süheyl Batum, Hukuk Devleti üzerine konuşacak. Toplantı yine Sabancı Kültür Merkezi'nde, yine (19 Ocak) üçüncü Salı günü düzenlenecek, değişiklik olmazsa saat 15:00'te.

Çizgeli Kedi, "21. Yy'da İMGE'ye ne oldu?" sorusunu sormayı sürdürüyor. Üçüncü konuk Tahir Ün. 20 Ocak akşamı saat 19:30'da, Çizgeli Kedi'de.

AASSM'de İZDSO konserleri, DT ve İZDOB temsilleri dolu salonlarla sürüyor. İzlence ile bilet durumu ay öncesinden, ilgili sayfalarda görülebilir.

İzmir Sanat, http://www.izmirsanat.org.tr/aylik_program.asp 'deki pazartesi konserleri, TEMA Vakfı oturumu, İzmir Sanat Çocuk Tiyatrosu oyunları ve sergileriyle ayınızı güzel geçirmenize yardımcı olacak. 29 Ocak'ta da Bizim Tiyatro'dan Zafer Diper "Bana William Deyin", diyecek.

Desem de, 8 Ocak sonrası göstereceği filmleri yayınlamış. Biraz beklerseniz Broken Embraces (Kırık Kucaklaşmalar)'ı, Soul Kitchen (Ruh Mutfağı)'ı Büyük Salon'da izleyebileceksiniz.

İzmir'de Ocak 2010 takviminizi çıkarmak için tüm adresler önceki ayların etkinlik yazılarında bulunmakta zaten...

Sağlıklı, akıllı; savaşsız, kazasız bir yıl dileğiyle...

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..